Tips voor het wegdoen van spullen

Veel mensen hebben ontzettend veel spullen. Spullen die ze vaak niet eens allemaal gebruiken en die alleen maar ruimte in beslag nemen in het huis. Het is dan ook goed om eens in de zoveel tijd spullen weg te doen die je niet meer nodig hebt. Dit kan echter best lastig zijn. Hoe pak je dat aan? Hieronder vind je wat tips waarmee je spullen wegdoen iets makkelijker maakt.

Vraag jezelf een aantal dingen af

Ben je aan het opruimen en vind je het lastig om te bepalen of die oude jurk of dat lievelingsboek van vroeger weg kan of niet? Stel jezelf dan een aantal vragen. Hoe lang heb je het betreffende item niet gebruikt? Hoe groot is de kans dat je deze ooit nog gaat gebruiken? Stel dat je het item toch nog eens nodig hebt, is het dan makkelijk om aan een nieuwe te komen? Op basis van je antwoord op deze vragen kun je bepalen of je het item écht zou moeten houden, of dat deze beter weg kan.

Doe iedere dag een beetje

Wie zegt dat je alles in één keer op moet ruimen? Heb je veel spullen om uit te zoeken, dan is het vaak beter om iedere keer iets te doen. Al doe je iedere dag één la uit je kast, dan nog is dat beter dan niets doen. 

Zet spullen op Marktplaats

Er zijn veel spullen die best wat kunnen opleveren via bijvoorbeeld een platform als Marktplaats. Al zet je je spullen er voor een euro op, iedere cent telt. Op die manier maak je ook nog eens iemand anders blij met jouw spulletjes die je niet meer kunt gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan boeken, schoenen die niet meer passen of mooie accessoires voor in huis.


Tip: ga je binnenkort verhuizen? Dan is het fijn om zoveel mogelijk al uitgeozcht te hebben. Op die manier heeft het verhuisbedrijf in Den Haag dat je ingeschakeld (zoals www.vanderveldeverhuizingen.nl hebt minder werk, waardoor je geld bespaart.