gelijksluitende cilinders

Optimale beveiliging van jouw woning: 5 tips!

Ben je jouw woning aan het verbouwen? Dan is het ook belangrijk om jouw huis optimaal te beveiligen. Wij vertellen jou hoe je dit precies doet met deze 5 handige tips.

1. Kies voor het beste cilinderslot

Kies allereerst voor het beste cilinderslot, zodat je jouw woning zwaar beveiligd tegen inbrekers. De top 3 cilindersloten die aangeraden worden door ons, als professionele slotenmaker, zijn de M&C Condor, M&C Matrix en Iseo F6 Extra S, allemaal met SKG3 keurmerk. Zo ben je tegen eigenlijk wel alle inbraakmethodes beveiligd, zelfs tegen het welbekende kerntrekken. Dit is een veel voorkomende inbraakmethode die eenvoudig uit te voeren is en waar weinig woningen in Nederland tegen beveiligd zijn.

Als je één van die beste cilindersloten kiest, wil je er waarschijnlijk ook lang mee doen. Zeker omdat het aardig prijzige cilindersloten zijn. Dat kan door ze minimaal één keer per jaar in te sprayen met slotspray. Het stelt dus niet veel voor. Let er wel op dat je ze niet met WD-40 onderhoudt, want dit werkt slechts tijdelijk, waardoor het slot alsnog niet lang meegaat. Kies dus voor slotspray, zodat het ook het best werkende cilinderslot blijft.

2. Kies de juiste maat

Daarnaast is het handig om de juiste maat cilinder te kiezen. Hij moet namelijk wel in de deur passen, anders kan het zo zijn dat hij niet goed werkt en sneller slijt of dat je jouw deur nog verder uit moet boren. En dan ben je nog wel even bezig en zal je waarschijnlijk zelfs een slotenmaker in moeten huren, waardoor je nog meer kosten eraan kwijt bent. Meet dus de lengte van jouw oude cilinderslot op. Dit doe je door de lengte vanaf het midden van het boutgat naar links en rechts te meten.

Is het dan verstandig om het cilinderslot zelf te plaatsen? Ja, als jij de handleiding nauwkeurig volgt, een beetje handig bent en de juiste maat gekozen hebt kan je dit zo doen. Het is best eenvoudig en zo gebeurt. Als je niet heel handig bent kan je wel beter een kennis, buurman of vriend vragen die het doet of je huurt een slotenmaker in. Zo weet je gegarandeerd dat jouw cilindersloten optimaal werken.

3. Gelijksluitende cilinders

Wil je echt overal een zware beveiliging in jouw woning? Dan kan je er ook voor kiezen om meerdere cilinders aan te schaffen. Op die manier beveilig je meerdere deuren in jouw huis. Kies voor cilinders van één merk, zodat ze ook gelijksluitend zijn. Zo kan je met één sleutel meerdere deuren in jouw woning bedienen. Hierdoor heb je geen zware sleutelbos en hoef je niet heel lang naar de juiste sleutel te zoeken. Ook raak je jouw sleutel minder snel kwijt.

gelijksluitende cilinders

Daarnaast kan je kiezen voor verschillende cilinders die gelijksluitend aan elkaar zijn. Zo heb je een halve cilinder met één sleutelgat, een dubbele cilinder met twee sleutelgaten en een knopcilinder met een draaiknop en sleutelgat. Een halve cilinder is ideaal geschikt als bijzetslot of voor kastdeuren. Een knopcilinder is voorzien van gemak en handig voor als je veel visite krijgt of pakketbezorgers aan de deur staan. Zo open je eenvoudig jouw deur. Een dubbele cilinder is een bekend en meest gebruikt slot. Kies dus de gelijksluitende cilinders die jij nodig hebt.

4. Gemak en beveiliging combineren

Daarnaast kan je met cilindersloten gemak en beveiliging combineren. Dit doe je door een cilinder te kiezen die van een gekleurde keersleutel voorzien is. Deze sleutel kan namelijk op twee manieren in het slot en beschadigt jouw kleding niet. Zo kan je eenvoudig de sleutel in het slot steken als het donker is. Een kartelsleutel daarentegen kan maar op één manier in het slot en beschadigt jouw kleding wel. 

Kies hierbij ook voor een cilinder met certificaat. Zo kunnen jouw sleutels en cilinders niet zomaar bijgemaakt worden, alleen op vertoon van het pasje. Ideaal voor als je jouw sleutels uitleent en op vakantie of een dagje weg bent. Zo hoef je je geen zorgen te maken. Als laatste is een knopcilinder ook van gemak en beveiliging voorzien. Hiermee open je jouw deur van binnenuit eenvoudig zonder sleutel, terwijl de deur toch vergrendeld is als je hem sluit. Let wel op, want bij een deur met glas of een brievenbus moet je een cilinder met anti-manipulatieknop aanschaffen om voor een optimale beveiliging te zorgen.

5. Plaats kerntrekbeslag

Als laatste is het plaatsen van kerntrekbeslag van belang. Doe dit in combinatie met een cilinder met SKG*** keurmerk. Kerntrekbeslag zorgt er namelijk voor dat je langer met jouw slot en deur doet. Het schrikt inbrekers af, waardoor zij hun inbraakpoging zullen staken. Zij zien namelijk dat jouw deur SKG 3 sterren beveiligd is. Bovendien is het ook kwalitatief en sterk deurbeslag. Het is in diverse PC maten beschikbaar, zodat het altijd op jouw deur past.

Wil je dus jouw woning of bedrijfspand optimaal beveiligen en ben je al bezig met verbouwen of wil je dat gaan doen? Dan raden wij aan om één van de beste cilindersloten te kiezen met kerntrekbeslag. Zo weet je zeker dat je de juiste cilindersloten aanschaft en van een zware inbraakbeveiliging voorzien bent. Neem onze tips hierboven dus zeker mee bij de aanschaf van een cilinderslot.