Tips bij het huren van een verhuislift

Heb je eindelijk je droomappartement gevonden en vraag je je af hoe je het beste kan verhuizen? Als je eenmaal de datum van je verhuizing weet, is het tijd om je goed voor te bereiden op de grote dag. Onderzoek eerst welk professioneel verhuisbedrijf je wilt inhuren. Bij een verhuizing naar een appartement zul je vaak een verhuislift nodig hebben, vooral als je op een hoge etage gaat wonen. Om je verhuizing zo efficiënt en goedkoop mogelijk te laten verlopen, is het belangrijk om op tijd een verhuislift in Dordrecht te reserveren. In dit artikel lees je precies wat je moet weten bij het huren van een verhuislift in Dordrecht

Hoe reserveer je een verhuislift?

In bepaalde flatgebouwen en appartementencomplexen is een speciale servicelift aanwezig. Deze kun je van te voren reserveren bij het gebouwbeheer of de conciërge. Bij de aanvraag geef je de dag en de tijdsperiode aan waarop je de lift nodig zal hebben. In dit tijdsbestek kunnen jij en de verhuizers dan ongestoord gebruik maken van de lift voor het verhuizen van je inboedel. De deuren van de lift blijven op de aangegeven verdieping open staan zolang het nodig is en niemand anders zal er op dat moment gebruik van maken. Vaak wordt er voor en na de verhuizing een inspectie van de lift uitgevoerd en moet je een borg betalen. Het kan zijn dat je voor de reservering een vast bedrag moet betalen of dat je per uur wordt gefactureerd. Bespreek van te voren goed wat de prijzen de voorwaarden zijn van de reservering. Het beleid kan namelijk verschillen per gebouw. Het beste moment om een verhuislift in Dordrecht te reserveren is tussen 9.00 en 17.00 uur, wanneer de meeste medebewoners op het werk zijn.

Reserveer genoeg uren

Reserveer de verhuislift in Dordrecht altijd voor het aantal uren dat het verhuisbedrijf aangeeft nodig te hebben. Is de reservering niet goed gepland en is er niet genoeg tijd over tijdens de verhuizing? Dan kan het zijn dat een andere bewoner van het gebouw de lift heeft gereserveerd. Dit betekent dat je moet wachten tot deze bewoner klaar is met zijn verhuizing voordat je verder gaat. Het wachten kost je een hoop extra tijd en geld, aangezien je het verhuisbedrijf voor deze uren moet betalen.
Bij het maken van je reservering moet je weten waar de verhuislift in Dordrecht zich bevindt. Sommige gebouwen hebben bijvoorbeeld serviceliften die vanaf de parkeerplaats naar het hoofdgebouw leiden, waardoor de verhuizers meer tijd nodig hebben om je inboedel te verplaatsen. 

Een laadruimte reserveren

Bijna alle flatgebouwen en appartementencomplexen hebben regels rond parkeren om zo min mogelijk overlast te veroorzaken bij medebewoners. Daarom is het belangrijk dat je, naast de reservering van de lift, ook een reservering van de laadruimte voor de verhuiswagen maakt. Sommige gebouwen hebben daarbij een aparte ‘verhuiskamer’ naast de servicelift, die in plaats van de hoofdingang gebruikt moet worden.

Bron: makelaargemak