Elementen van industrieel interieurontwerp

Buiten architectonische elementen wordt de industriële ontwerpstijl gekenmerkt door vintage decoratieve objecten (denk aan: oude ventilatoren, stalen krukken, tekentafels en stalen deuren met glas) en nieuwe objecten geïnspireerd op de vintage industrie. Industriële stijl- en interieurelementen tonen over het algemeen ruw / onbehandeld hout en metaal of materialen die tekenen van veroudering vertonen. Houten en metalen meubels met een noodlijdende uitstraling zijn ook populair. Je vindt er industriële designstukken gemaakt van metaal, baksteen, teruggewonnen hout, beton of pijp. Grijs, hout, blok, baksteen en bruin zijn de niet kleuren in industrieel interieurontwerp.

Industriële stijl is geweldig voor:

  • Stadsbewoners (denk aan iedereen die in loft ruimtes woont, gerestaureerde gebouwen, enz.)
  • Iedereen die de geschiedenis van zijn leefruimte en rauwe, gruizige meubels waardeert
  • Iedereen die houdt van de on geraffineerde look van hout en metaal, een ruige stijl

Industrieel ontwerp is tegenwoordig een rage , maar het is zeldzaam om ontwerpideeën te vinden die 100% industriële interieurelementen zijn. De industriële stijl is zo grimmig en koud dat het op zichzelf een beetje on uitnodigend kan aanvoelen. Daarom worden het metaal en hout van industrieel interieurontwerp meestal gecombineerd met elementen van andere stijlen om een koele melange van stijl te creëren.

Traditionele industriële stijl

Een verfijnde slaapkamer ontwerp en de creatieve manieren waarop het de industriële stijl opwarmt is een echte traditionele industriële stijl. Het slanke metalen bedframe balanceert de omvangrijkheid van nachtkastjes en het bed zelf is gelaagd in een subtiel patroon voor een meer pluche industriële stijl.

Sculpturale lampen voegen interesse toe en de symmetrische spiegels openen de ruimte. En de kamer is doordrenkt met natuurlijk licht – een onmiddellijke manier om industriële stijl op te warmen. Het vloerkleed bootst kleur/patroon op de kussens na om cohesie toe te voegen en de sculpturale metaalkunst voegt interesse toe over het bed.

Als je wat ontwerp inspiratie nodig hebt, kan je contact opnemen met Stalen deur, daar helpen ze je je perfecte industriële look te vinden.