Drie redenen waarom badkamer ventilatie belangrijk is

Na een lange werkdag vindt iedereen het fijn om een lekker badje te nemen of even te douchen. Echter staan veel mensen niet stil bij het feit dat er hierdoor veel condens vrijkomt in de ruimte. Waarom is dit zo vervelend? Condens kan namelijk in de muren terechtkomen en dit leidt vervolgens tot het groeien van schimmels. Dit proces versterkt elkaar ook nog eens! Hoe meer condens er in de muren terechtkomt, hoe groter de kans op schimmelgroei. Niemand zit hier echt op te wachten en daarom kun je het beste proberen om de kans op schade aan de badkamer zo klein mogelijk te maken. Dit kun je bereiken door middel van goede ventilatie. Hier kun je meer over lezen in dit artikel!

1.     Goede ventilatie voert condens af

Als je gebruik maakt van een goed ventilatiesysteem dan leidt dit ertoe dat alle vocht wordt afgevoerd als je onder de douche stapt of een bad neemt. Dit kun je op verschillende manieren bereiken, bijvoorbeeld door het installeren van een spirobuis. Dit zorgt er ook voor dat de kans op schimmels vele malen kleiner wordt.

2.     Prettige geuren

Het komt tegenwoordig vaak voor dat de badkamer niet alleen een bad of douche bevat maar het is ook waar het toilet zich bevindt. Door het installeren van een goede ventilatiesysteem kun je ervoor zorgen dat ongewenste geuren blijven hangen in de badkamer. Het ventilatiesysteem zorgt ervoor dat de ongewenste geuren uit de badkamer worden gezogen, en dit leidt ertoe dat het volgende toiletbezoek gepaard gaat met prettige geuren. Zeg nou zelf, die voorkeur hebben we allemaal.

3.     Inademing van radon

Een goede ventilatiesysteem is ook belangrijk vanwege veiligheidsredenen. Er bestaat namelijk een risico op het inademen van radon als een cv-ketel in of vlakbij de badkamer geplaatst is. Radon is een gevaarlijke gas wat vaak onopgemerkt is als het aanwezig is in de ruimte. Als je radon inademt kan dit negatieve gevolgen hebben voor je gezondheid. Vanzelfsprekend is dat iets wat we willen voorkomen. De kans dat je deze stof inademt neemt ontzettend af door de badkamer goed te ventileren.

Bron: Ventilatieshop