Het beste hout

Ben je bezig met hout maar weet je niet zo goed welk hout je kan gebruiken? Denk dan eens na over massief eiken hout. Massief eiken hout is perfect voor het maken van bijvoorbeeld meubels. Dus als jij hout zoekt om het interieur van je huis te pimpen met zelfgemaakte houten meubels is massief eiken de perfecte keuze! Je kan dit hout op allerlei manieren bewerken waardoor het in elk huis in het interieur past.

Waarom eikenhout

Een plek waar massief eikenhout vandaan kan komen is vanuit de bossen in het oosten van Europa. De boomsoort die daar groeit is het Slavonisch eiken. Massief eikenhout heeft allerlei voordelen. Zo is het goed te bewerken ondanks dat het hardhout is. Slavonisch eikenhout groeit langzaam en je zou misschien denken dat dit een nadeel is maar dit is voor de bewerking van het hout juist een voordeel. Hierdoor is het bij het bewerken minder onderhevig aan werking. Als dit hout goed behandelt en goed gedroogd wordt levert het de mooiste resultaten voor de mooiste meubels.

Milieuvriendelijk

Het is natuurlijk belangrijk dat het kappen van de bomen voor het massief eikenhout niet ten koste gaat van de mooie bossen die we hebben. Zorg er daarom voor dat je je massief eikenhout koopt bij een bedrijf dat denkt aan het milieu. Zo kan je letten op of ze nieuwe bomen plaatsen voor elke boom die ze kappen. Ook is het belangrijk dat ze zuinig omgaan met het hout dat ze in bezit hebben. Zoals bijvoorbeeld het maken van de houten panelen op maat zodat er zoveel mogelijk van het hout benut wordt. Dit is naast dat het goed is voor de natuur en de bossen is het ook nog eens goed voor de portemonnee om hout op maat te bestellen. Zo betaal je niet onnodig voor hout wat je toch niet gaat gebruiken.