Gietvloer kopen? Houdt hier rekening mee

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe vloer, kun je natuurlijk kiezen uit verschillende soorten vloeren. Je kunt kijken naar voorkeuren, maar ook naar verschillende plus- en minpunten die verschillende vloeren hebben. Een keuze die je bijvoorbeeld kunt maken, is de keuze voor een gietvloer. In deze tekst gaan we een kijkje nemen bij de gietvloer. Wat is het precies voor een vloer en wat zijn de verschillende voordelen van een gietvloer kopen?

Wat is een gietvloer?


Een gietvloer is een vloer die, zoals de naam al zou doen vermoeden, gegoten wordt. Dit is een vloer die niet gelegd wordt zoals een parketvloer bijvoorbeeld. Hier zitten dan ook verschillende voordelen aan die we verder in deze tekst gaan bekijken. De vloer wordt van verschillende ingrediënten gemaakt en bestaat op dat moment dus ook voor hij gegoten wordt uit een mengsel. Ingrediënten kunnen verschillende wanneer de vloer bijvoorbeeld een kleur krijgt of een andere afwerking. Doordat de vloer gemengd wordt, kan hij natuurlijk een hele hoop verschillende kleuren en afwerkingen krijgen. Op die manier is het een vloer die passend is voor verschillende kamers in de woning. Wanneer de vloer gegoten wordt, moet hij vervolgens gaan drogen. Het kan zijn dat de vloer in een laag gelegd wordt, maar het kan ook zo zijn dat de vloer uit verschillende lagen bestaat. De vloer moet dan dus ook verschillende keren drogen alvorens er overheen gelopen kan worden. De gietvloer kopen betekent wel dat deze door een professional gelegd wordt. Het is niet mogelijk om dit zelf te doen omdat de vloer gieten vrij lastig kan zijn. 

Voordelen van een gietvloer


Er zitten dus verschillende voordelen aan de gietvloer verboden. Allereerst namelijk het feit dat de vloer gegoten wordt en dat deze dus uit een geheel bestaat. Op die manier zitten er geen naden en lijnen in de vloer. Qua schoonmaak is dat natuurlijk hartstikke handig. Op die manier blijft er geen vuil achter de naden hangen en is het dus ook veel makkelijker om de vloer te stofzuigen of te dweilen. Daarnaast is het ook nog eens zo dat de vloer dus in een hele hoop verschillende kleuren en afwerkingen te krijgen is. Op die manier kan de vloer in elke woning en in elke kamer passen. Hij matcht met elk interieur en wordt een echte eyecatcher voor elke woning waar de vloer geplaatst gaat worden.