Epoxyvloer in een particuliere woning integreren of niet?

Wanneer je in het verleden binnen stapte in een bepaald bedrijf was de kans zeer groot dat er ergens in dat bedrijfspand wel een zogenaamde epoxyvloer terug te vinden was. Voor dit type vloer geldt dan ook dat ze er algemeen om bekend staat over een geweldige kwaliteit te beschikken. Dit gezegd hebbende is het zo dat deze vloer niet langer alleen populair is in bedrijfspanden. Tegenwoordig treffen we ze dan ook steeds vaker aan in particuliere woningen. Ben jij ook van plan om een nieuwe vloer in je woning te plaatsen en overweeg je de plaatsing van een epoxy gietvloer? Dan kan het zeker interessant zijn om je even te verdiepen in de onderstaande informatie. 

Een epoxyvloer is ontzettend comfortabel

Ontzettend veel mensen vinden het fijn wanneer ze bij hen thuis gewoon op blote voeten of op sokken kunnen lopen. Indien je ervoor hebt gekozen om een vloer met groeven of voegen te laten realiseren is dat echter niet altijd een pretje. Wanneer je in één van deze voegen terecht komt zal je namelijk kunnen vaststellen dat dit allesbehalve een fijn gevoel is. Gelukkig zijn er op de markt ook verschillende vloeren terug te vinden die naadloos zijn. Eén van deze vloeren is de zogenaamde epoxyvloer. Bij het realiseren van deze vloer is er dus geen sprake van vervelende naden. Dat maakt het perfect mogelijk om bijvoorbeeld op blote voeten op de vloer te lopen.

Een niet zelden gehoorde opmerking bij de keuze voor een epoxyvloer is terug te vinden in het feit dat ze vanwege het materiaal standaard wat koud aan kan voelen. Dat is inderdaad zo, maar daar staat tegenover dat het mogelijk is om gebruik te maken van vloerverwarming. Deze verwarming kan er niet alleen voor zorgen dat de ruimte op een energiezuinige manier kan worden verwarmd, daarnaast zal ook de vloer daardoor meteen een stukje warmer aanvoelen. 

De stijl van je epoxyvloer kan je helemaal zelf bepalen 

Zeer interessant om te weten is dat je een epoxyvloer in de praktijk in tal van verschillende stijlen kan realiseren. Jarenlang werd er gedacht dat deze vloer eigenlijk altijd over haar standaard, ietwat koude uitstraling beschikt. Dat is echter niet juist. Je kan er als eigenaar van de woning dan ook voor kiezen om deze vloer in de meest uiteenlopende kleuren te laten realiseren. Wil je graag kunnen rekenen op een zogenaamd gemêleerd resultaat? Dan zou je er eventueel voor kunnen kiezen om bijvoorbeeld de vloer uit te voeren in betonlook. Ook instrooien met zogenaamde flakes kan een interessante optie zijn om te overwegen. In ieder geval, het resultaat van jouw vloer kan je dus ook bij de keuze voor een gietvloer van epoxy helemaal zelf bepalen. 

Het schoonmaken van je vloer wordt absoluut kinderspel

Het schoonmaken van de vloer in je woning is in de praktijk vaak geen pretje. Dat is meer dan waarschijnlijk het gevolg van het feit dat ze bestaat uit verschillende voegen of groeven. Deze zorgen er niet zelden voor dat een standaard schoonmaakbeurt onvoldoende is om bijvoorbeeld het opgestapelde vuil te kunnen verwijderen. Dat is een probleem waar je niet over beschikt in het geval van een gietvloer. Wil je dus een meerwaarde creëren voor de onderhoudsvriendelijke eigenschappen van je huis? Dan is de keuze voor een gietvloer beslist interessant om te maken.

Liever een betonvloer? Dan kan!