rolsteigers

Werklaarzen waar je zonder zorgen mee kunt werken

Ben jij op zoek naar nieuwe werklaarzen? Maar weet je niet waar je op moet letten en welke je moet kopen? Wij leggen je precies uit waar je op moet letten en welke modellen je het best kunt kopen, of Klik hier voor het aanbod aan werklaarzen. 

Waar moet ik op letten?

Bij de aanschaf van werklaarzen zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Het belangrijkste is om van te voren te bepalen of je echt werklaarzen nodig hebt, of dat je eigenlijk beter voor werkschoenen kunt gaan. Dit doe je door te bepalen waar je de werklaarzen of schoenen voor wilt gebruiken. Ga je missen of heb je met water te maken? Kies dan bijvoorbeeld voor werklaarzen. Waar je daarna op moet letten is welke normering je kiest. Voor werklaarzen bestaan de normeringen S4 en S5. S4 werklaarzen voldoen aan de meeste eisen. Ze zijn waterdicht, hebben een veiligheidsneus en zijn bestand tegen gif en bestrijdingsmiddelen. S5 werklaarzen beschikken echter over een beschermende tussenzool. Hierdoor ben je net iets beter beschermd dan met een S4 normering. 

Wat zijn de beste opties als het gaat om werklaarzen?

Er valt veel onderscheid te maken tussen verschillende werklaarzen. Van belang is eerst vooral het seizoen. Koop je ze voor in de winter? Ga dan voor wol gevoerde werklaarzen. Werklaarzen van merken als Gevavi, Bata, HKS, No Risk of Grisport beschikken hier vaak over. In de zomer kies je echter beter voor luchtige laarzen. Wel is het belangrijk dat deze laarze je nog steeds warm houden. Dit in geval je bijvoorbeeld onder water komt te staan. Ook hierbij is het belangrijk dat je nog steeds let op de juiste normeringen. Sommige werkgevers zullen eisen stellen voor de bescherming die werklaarzen bieden. Hierbij geldt, hoe hoger de normering, hoe beter ze beschermen. 

Werklaarzen of werkschoenen van Redbrick?

De eerste keuze die je dus dient te maken wanneer je werklaarzen wilt aanschaffen is de keuze of je daadwerkelijk werklaarzen nodig hebt. Of kun je beter voor werkschoenen van Redbrick gaan? In veel gevallen bieden werkschoenen namelijk al de bescherming die je nodig hebt. Ondanks dat prefereren sommigen warme werklaarzen in de winter, vaak zijn werkschoenen hier de beter optie. Mede omdat hoge werkschoenen vaak dezelfde bescherming bieden tegen gevaren als vuur, hitte en elektriciteit. 

Op zoek naar andere werklaarzen?

Ben je toch op zoek naar een model werklaarzen wat je hier nog niet voorbij hebt zien komen? Ga dan voor een van de andere merken op de markt. Zo zijn vooral de leren werklaarzen die op de markt zijn erg populair. Deze beschermen goed tegen allerlei gevaren en zitten vaak erg comfortabel. Je moet nou eenmaal veel op je werklaarzen lopen en dan is het juist ook heel belangrijk dat ze fijn zitten.