underlayment platen

Voordeel underlayment platen

Underlayment platen hebben heel wat gemeen met multiplex, omdat de vervaardigingswijze hetzelfde is. Toch zijn de toepassingen best verschillend. Met underlayment heb je heel wat opties, maar er zijn daarnaast vele andere voordelen die worden gekoppeld aan het materiaal. In dit artikel vertellen we je over de voordelen van underlayment platen, zodat je een goed overwogen keuze kunt maken.

underlayment platen

De voordelen van underlayment

Voor het vervaardigen van underlayment worden er verschillende lagen houtfineer kruiselings over elkaar heen gelijmd. Als gevolg hiervan krijg je een materiaal dat enorm sterk is en daarnaast de vele “onmogelijke” toepassingen van standaard hout wel mogelijk maakt.

De unieke vervaardigingsmethode en structuur leiden tot de volgende voordelen die aan het materiaal worden gekoppeld:

Duurzaam

Grote weerstand tegen belasting

Makkelijk af te verwerken

Verschillende toepassingen

Flagrante, natuurlijke uitstraling

Duurzaamheid

Bij underlayment is het grootste deel aan lagen niet zichtbaar is. Dat betekent dat je dan ook de minder kwalitatieve delen van de boom kunt gebruiken. Het is om deze reden dat het materiaal dan ook goedkoper is, dus zeker goed voor je portemonnee.

Weerstand

Met lagen die kruiselings over elkaar heen lopen, krijg je een sterk materiaal dat heel wat weerstand biedt tegen de optredende belasting. Dat maakt het dus ook geschikt voor spijkers, want het materiaal splijt niet. Tegelijkertijd zal de plaat niet kromtrekken door temperatuurseffecten.

Afwerken

Underlayment plaat is veel vlakker dan normaal hout, waardoor het afwerken van het materiaal veel makkelijker gaat. Dit geeft je de optie om het materiaal zodanig af te werken dat er een uitstraling ontstaat die goed bij jouw wensen past.

Talloze toepassingen

Underlayment is geschikt voor verschillende toepassingen. Het wordt veelal als constructiemateriaal in de bouw toegepast, maar is ook geschikt voor het vervaardigen van meubels. En met de opvallende patronen van het hout is het dan ook een win-win.

Jammer genoeg is het materiaal niet geschikt voor buitentoepassingen, omdat het niet tegen vocht kan. Ga dan liever voor okoumé multiplex.

Uitstraling

Het materiaal heeft een wilde uitstraling en dat maakt het dus perfect om een natuurlijke sfeer in huis te halen. Geweldig voor een Ibiza interieur en zeker iets voor de natuurliefhebbers.