Dakbedekking

Wat je moet weten over asbest verwijderen

Wanneer je asbest in je woning hebt gevonden kun je dit niet zomaar zelf verwijderen. In sommige gevallen is het zelfs beter om het asbest te laten zitten. Mocht je asbest in de woning aantreffen dien je toestemming te vragen van de gemeente voor het verwijderen van de asbest. Wanneer je dit niet doet kun je zeer hoge boetes verwachten. Het is in alle gevallen aan te raden om contact op te nemen met een asbestspecialist. Of dit nu gaat om het verwijderen van een asbest dakbeschot of een vensterbank met asbest. Zij kunnen de juiste asbestinventarisatie maken en weten precies welke stappen er ondernomen moeten worden. Er wordt in kaart gebracht wat de eventuele gezondheidsrisico’s zijn en of het beter is om het asbest te verwijderen of te laten zitten. 

Diverse soorten asbest en de werkwijze

De keuze om het asbest te verwijderen of te laten zitten hangt af van de vorm van asbest. Zo heb je hechtgebonden asbest en niet- hechtgebonden. De niet-hechtgebonden vorm zie je vaak terug in brandwerende planten, spuitasbest en vinylvloerbedekking met asbesthoudende onderlaag. De hechtgebonden asbest zit verankerd in het soort materiaal waardoor dit niet snel los zal komen bij trilling of beweging. Hierdoor is de kans veel kleiner dat je asbest in zal ademen. Hechtgebonden asbest komt veelal voor in colovinyltegels en colovinyltegels. Door de woning te laten inspecteren kan er worden vastgesteld om wat voor soort asbest het gaat en of het schadelijk is voor de gezondheid.

Schakel asbest specialisten in bij asbest in de woning

Bij constatering van asbest is de woning is het raadzaam om contact op te nemen met een asbestsaneringsbedrijf. Het beste kun je kiezen voor een lokaal bedrijf om kosten te besparen. Zoek je een asbestsanering in Nijmegen en omgeving? Dan is Gaertner Milieutechniek een betrouwbare specialist op dit gebied. Zo weet je direct met wat voor soort asbest je te maken hebt. Het asbest wordt op de juiste manier verwijderd volgens alle regels. Zo ben je snel van het asbest in huis af waardoor er geen gezondheidsrisico’s meer op de loer liggen. Door te kiezen voor een asbestsanering weet je zeker dat het asbest op een veilige manier uit de woning wordt verwijderd. Voordat het asbest wordt verwijderd krijg je een offerte. Zo weet je financieel direct waar je aan toe bent. Daarnaast voorkom je hoge boetes door zelf het asbest te verwijderen.