Bouwadviseur.be

Tips bij een renovatie

Renoveren kun je op verschillende manieren doen. Je kunt voor een complete make-over gaan, maar er zijn ook kleine ruimtes of onderdelen van je huis die je aan kunt pakken. Ontdek hier tips voor een renovatie! 

Haal het meeste uit je renovatie 

Bij een renovatie komt veel kijken. En omdat er zoveel werk in gaat zitten is het goed om van tevoren goed te kijken naar hoe je het zo soepel mogelijk kan laten verlopen. Daarnaast is het een grote investering waar je het meest uit moet halen. Op Bouwadviseur.be vind je precies hoe een renovatie in zijn werk gaat. 

4 tips voor een huisrenovatie:

  1. Stel een bouwprogramma samen. Dit is een to-do list waar duidelijk op staat wanneer wat moet gebeuren. Zo volgen de renovatiewerken elkaar goed op. 
  2. Vraag vergunningen aan. Dit is niet altijd nodig, dus lees je daar goed over in. 
  3. Hetzelfde geldt voor premies. In Vlaanderen is een renovatiepremie een vermindering van de belasting die de overheid kan verlenen wanneer je jouw huis gaat verbouwen of renoveren. Maar wees er wel op tijd bij met het aanvragen. 
  4. Maak tijdens de verbouwing en het renoveren foto’s van alle fases. Zo vergeet je niks en weet je precies waar alles is gepositioneerd. 
Bouwadviseur.be

Zo kun je besparen op je renovatie: 

Een renovatie is vaak niet goedkoop. Vooral niet op het moment dat je het hele huis laat doen. Toch zijn er een aantal manieren waarop je de prijs op een positieve manier kunt beïnvloeden. 

Zo kun je besparen op je renovatie. 

4 bespaartips:

  1. Vergelijk verschillende bedrijven en kom erachter welke het goedkoopst is. Onthoudt wel dat een goedkoop bedrijf niet altijd dezelfde kwaliteit levert. Maak daarom niet alleen keuzes gebaseerd op de laagste prijs. 
  2. Door zelf ook dingen aan te pakken tijdens de renovatie scheelt dit je geld! 
  3. Je kunt ook geld besparen door materialen te hergebruiken. Hergebruiken betekent ook minder afval en dat bespaart weer afvoerkosten. Win Win dus! 
  4. Doe onderzoek naar kortingen bij bouwmarkten of maak gebruik van kringloopwinkels en marktplaats voor bepaalde materialen en meubels!