servicemonteur

Dockshelters op het laadperron zijn van groot belang

Bij veel bedrijven wordt er gebruik gemaakt van voorraad. In de logistiek is het belangrijk om de logistiek zo efficiënt mogelijk te maken. Dit betekent dat goederen zo snel mogelijk om de juiste plek zijn met zo min mogelijk handelingen. Bij het laden en lossen van goederen zijn er nog veel bedrijven die dit handmatig doen. Dit is niet alleen inefficiënt, het kan ook voor ongelukken op de werkvloer zorgen. Een oplossing hiervoor is het gebruiken van dockshelters. Dit zijn slimme systemen die goederen automatisch kunnen laden en lossen uit de vrachtwagens. 

Hogere productiviteit

Een dockshelter heeft ten eerste invloed op de productiviteit. Een machine hoeft namelijk geen pauzes te nemen en kan nauwkeurig op een hoge snelheid blijven doorwerken. Daardoor hoeven er minder werklieden betrokken te zijn bij het laden en lossen van goederen. Het proces kan volledig geautomatiseerd worden. Machines werken ook met een constante nauwkeurigheid. Mensen kunnen fouten maken, maar machines doen dit niet. Een deel van de productiviteit wordt verlaagd doordat er veel fouten gemaakt worden. Hoewel deze fouten erg klein kunnen zijn, kan het constant maken van fouten optellen tot veel vertraging. Een automatisch systeem zal de menselijke fouten weghalen waardoor er een stuk minder vertraging is bij het laden en lossen van goederen.

Goederen beter beschermd

Een dockshelter zorgt er ook voor dat goederen beter beschermd zijn bij het laden en lossen. Denk bijvoorbeeld wanneer het regent. Binnenruimtes bij het laadperron kunnen gevaarlijk nat worden wanneer het regent. Dit komt doordat een laadperron niet goed wordt afgedicht. Goederen die niet goed zijn ingepakt kunnen hierdoor beschadigd raken. Met een dockshelter heb je dit probleem niet. Hierbij zijn de laadruimtes van de binnenkant namelijk goed afgedicht. Daardoor kan er geen vocht naar binnen komen. Niet alleen de goederen worden hierdoor beschermd, maar ook het personeel. Dit heeft weer invloed op het welzijn van het personeel op de werkvloer.

Betere werkomstandigheden

Doordat personeel het zware werk niet meer hoeven te doen, kunnen er ook betere werkomstandigheden gecreëerd worden met Dockequipment. Personeel blijft hierdoor gezond waardoor er minder verzuim ontstaat. Het verlagen van verzuim is erg belangrijk omdat het maandelijks veel geld kan kosten.