Voordelen van een bouwafval container huren tijdens het klussen
Een bouwafval container is een afvalcontainer waarin je gemengde afvalstromen kunt deponeren. In de bouwafval container kun je het meeste afval kwijt dat vrijkomt bij het sloop-, bouw- of renovatieproces. Voorbeelden zijn grind, kunststof, hout, beton en isolatiematerialen. De container is niet geschikt voor restafval, klein gevaarlijk afval en organisch afval. Deze zijn goed te scheiden en voor andere doeleinden te gebruiken, zoals het maken van compost.
Tip: ga je verbouwen in de omgeving van Hilversum? Dan is een container huren in Hilversum via Paridon Containers de goedkoopste optie!
Storten kost ook geld
Veel mensen denken dat het storten van afval gratis is, maar dit is slecht in enkele gemeenten het geval. In de meeste gemeenten kost dit geld. Bij grote verbouwingen kunnen de kosten van het storten van afval aanzienlijk oplopen. Een bouwcontainer huren is meestal de goedkoopste optie.
Je hebt geen aanhanger nodig
De kans is groot dat je geen aanhanger hebt, waardoor je tijdens de verbouwing genoodzaakt bent een aanhanger te huren om bouwafval op te ruimen. Dit is natuurlijk super onhandig. Het heen en weer rijden naar de vuilstort kost je veel tijd en omdat de aanhanger snel vol raakt, kost het opruimen veel tijd. Een bouwafval container huren is daarom veel handiger. Let er wel op dat je bij een container huren in Amstelveen of een andere grote stad melding moet maken bij de gemeente.
Veiliger werken
Je wilt natuurlijk geen ongeval tijdens een verbouwing. Om de kans op ongevallen te verkleinen is netjes werken van groot belang. Zorg dat er daarom geen afval is waarover gestruikeld kan worden. Het is daarom handig als er voor de deur een bouwafval container staat waar je gelijk het afval in kan dumpen.
Het is een stuk milieu vriendelijker
Het huren van bouwafval containers is goed voor het milieu. Wil je verbouwen en tegelijkertijd veel verschillende soorten afval weg kunnen gooien? Dan kun je hiervoor het beste een puinafvalcontainer huren. Door 100 kg bouw- en sloopafval in te zamelen, hebben we 232 kg koolstofdioxide verminderd. Dit komt overeen met ongeveer 223 keer een warm bad nemen.
Bouw- en sloopafval is geschikt voor meerdere doeleinden. 50% van het bouw- en sloopafval wordt verwerkt tot grondstoffen. Het andere deel wordt gebruikt voor groene en grijze energie. Zeezand (dat te vinden is in keramische tegels) wordt verwerkt tot een populair bouwmateriaal genaamd “forz”. Afval gebruiken voor nieuwe producten is heel milieuvriendelijk; we besparen er veel geld, energie en CO2-uitstoot mee.