minigraver

Minigraver kopen? Houd rekening met deze punten!

Met een minigraver kun je op veel plekken komen en werk verzetten wat voor de hand te zwaar is. Maar dat is niet de enige reden om voor een minigraver te kiezen. Het kan ook zijn omdat je er veel gemak door kan ervaren. Of omdat op een andere manier graven vrijwel onmogelijk is.

Een minigraver heeft dus veel voordelen waarvan je kunt profiteren. Wanneer je een minigraver overweegt te kopen moet je er echter goed over nadenken. Er zijn namelijk veel soorten te koop en niet allemaal zijn ze even goed op alle fronten. Ga je een minigraver kopen? Houd dan rekening met onderstaande punten.

Kies voor een minigraver met stalen rupsbanden

Bij een minigraver heeft het gewicht veel invloed op het soort gebruik. De meeste zijn relatief lichtgewicht. Je kunt er dus prima zwaardere werkzaamheden mee doen maar ze zijn echter wel minder stabiel. Zoek je dus echt een minigraver die sterk en zwaar genoeg is voor de werkzaamheden? Kies dan een zwaarder model. Maar je moet wel weten dat dit invloed heeft op de snelheid en comfort. 

Kies voor lichte rubberen rupsbanden

Wil je meer comfort ervaren? Dan kun je het beste voor rubberen rupsbanden kiezen die minder schokkend bewegen. Maar dit soort banden heeft meer voordelen. Zo heb je met rubberen rupsen minder last van schade aan de omgeving en beweeg je veel sneller. Een ander voordeel dat rubberen banden heeft is het gemak van onderhoud ten opzichte van de stalen rupsbanden.

Kies voor meer comfort

Tot slot kun je natuurlijk zoveel comfort kiezen als je zelf wilt. Een minigraver kopen is dus best een dingetje waarover je goed moet nadenken. Hoe klein deze graafmachine ook is, er is voldoende ruimte voor de nodige comfort. Zodat je werkzaamheden op een goede en zo comfortabele manier kunt uitvoeren.

Wat dacht je van een compact formaat kiezen (maar ze zijn toch al klein), toch kun je voor de meest compacte versies kiezen. Die je makkelijk kunt vervoeren op een kar of speciale lader. 

Neem eens de moeite om te kijken naar de vele mogelijkheden bij Pon Compact. Je zal absoluut van deze mogelijkheden profiteren.