Noppenschuim of kwalitatief akoestisch schuim

Geluid wordt veroorzaakt door trillingen, contactgeluid of luchtgeluid. Om geluidsoverlast tegen te gaan gebruikt men vaak noppenschuim als isolatie. Kwalitatief akoestisch schuim dempt het geluid, verbetert de akoestiek van ruimtes en het schuim kan op wanden en plafonds gemonteerd worden. Akoestisch schuim wordt veel gebruikt als isolatiemateriaal in woningen, studio’s en de horeca. Door akoestisch schuim te verwerken als isolatiemateriaal wordt voorkomen dat geluid van buiten naar binnen of van binnen naar buiten gaat. Je kunt akoestisch schuim uitstekend toepassen als je last hebt van lawaai van de buren, of als je zelf geluid produceert en wilt voorkomen dat anderen er last van hebben. Er wordt nu nog veel gebruik gemaakt van noppenschuim voor het isoleren van geluid. Door dit schuim kunnen nog steeds geluidsgolven heen gaan. Wil je een goede geluidsisolatie dan kun je beter kwalitatief akoestisch schuim gebruiken.

Wat zijn de eigenschappen van akoestisch schuim

Kwalitatief akoestisch schuim is makkelijk toepasbaar door zijn buigzaamheid en flexibiliteit. Hierdoor kan het zelfs op lastige hoeken en oppervlaktes gebruikt worden. Het schuim neemt makkelijk de vorm aan van de ondergrond waarop het wordt toegepast. Kwalitatief akoestisch schuim is brandveilig en kan bovendien tegen een stootje. Daarom kun je akoestisch schuim ook gebruiken bij het isoleren van machines, turbines en motoren. Dat is dan ook de reden dat kwalitatief akoestisch schuim steeds vaker wordt gebruikt in grote fabriekshallen. De delen akoestisch schuim moeten wel goed aansluiten. Als er gaten of hoeken ontstaan kan het geluid alsnog naar binnen of buiten gaan. De dichtheid van kwalitatief akoestiek schuim is 30 kg terwijl de dichtheid bij noppenschuim tussen de 10 en 15 kg ligt. Akoestiek schuim heeft een optimaal gewicht en dat zorgt voor een goede absorptie en een lange levensduur.

Wat zijn de voordelen van akoestisch noppenschuim?

Wanneer je kwalitatief akoestisch schuim aanbrengt heeft dit meerdere voordelen namelijk;

·         Mensen buiten je geïsoleerde ruimte hebben minder last van jouw geluid

·         Je hebt zelf minder last van geluid dat van buiten komt zoals verkeersgeluid

·         Je hebt minder last van galm of echo

·         In de ruimte waar je akoestisch schuim hebt aangebracht klinkt het geluid beter en helderder. Speakers maken minder trillingen waardoor opnames beter klinken

·         Kwalitatief akoestisch schuim verbetert de akoestiek van elke ruimte

·         Je kunt kwalitatief akoestisch schuim op wanden en plafonds monteren

Welk schuim is beter voor geluidsisolatie

Zoals gezegd is de dichtheid van kwalitatief akoestiek schuim 30 kilo terwijl dit bij noppenschuim tussen de 10 en 15 kilo ligt. Daarom is dit schuim te licht en kunnen geluidsgolven er alsnog doorheen gaan. Kwalitatief akoestisch schuim heeft een open celstructuur en daarom goede geluidsabsorberende eigenschappen. Mocht je dus noppenschuim willen kopen voor geluidsisolatie adviseren we je dat niet te doen. Je kunt beter kiezen voor kwalitatief akoestisch schuim. Dit heeft een veel hogere geluidsabsorptie en daarom ook een betere geluidsisolatie. Je kunt kwalitatief akoestisch schuim aanschaffen in meerdere maten en vormen en je kunt het ook op maat laten maken. 

Heb je vragen of wil je akoestisch schuim op maat bestellen dan hoef je alleen maar contact op te nemen met Bigblock.nl en dan krijg je zo snel mogelijk een antwoord.