aanhangwagen

Aandachtspunten bij het kopen of huren van een aanhangwagen

Ga je binnenkort verhuizen en wil je je inboedel met een aanhangwagen vervoeren, dan kan je hierbij kiezen voor het huren van een aanhangwagen. Ben je van plan om regelmatig gebruik te gaan maken van de aanhangwagen, dan is het verstandiger om een nieuwe of tweedehandse aanhangwagen te kopen. Ga verder met lezen als je meer te weten wilt komen over de belangrijkste aandachtspunten die komen kijken bij het kopen of huren van een aanhangwagen.

De soort aanhangwagen

Er zijn verschillende soorten en formaten aanhangwagens verkrijgbaar waardoor je vast een geschikte aanhangwagen vindt voor je situatie. De meest voorkomende soorten aanhangwagens zijn als volgt:

  • Een kleine aanhangwagen met één as: Het gaat om een open aanhangwagen met een capaciteit van 250 kilogram. 
  • Een grote aanhangwagen met één as: De capaciteit van deze aanhangwagen is maar liefst 400 kilogram. 
  • Een kleine aanhangwagen met een kap: Deze aanhangwagen kan zeker 320 kilogram aan en beschikt over een kap voor de regen.
  • Een grote aanhangwagen met 2 assen: Je kunt met deze aanhangwagen zeker 1.140 kilogram vervoeren.
  • Een grote aanhangwagen met 2 assen en een kap: Deze grote aanhangwagen is voorzien van een kap en kan tot wel 1.060 kilogram verhuizen.

Het gewicht

Je gaat ook op het gewicht van de aanhangwagen en je inboedel moeten letten. Beschik je slechts over een B-rijbewijs, dan mag je het totale gewicht van 750 kilogram voor zowel de aanhangwagen als je spullen niet overschrijden. De aanhangwagen samen met je auto mag niet meer wegen dan 3.500 kilogram.

De voorwaarden

Ga je een aanhangwagen huren, let dan ook op de voorwaarden die gelden. Je kunt bijvoorbeeld denken aan het afdekken van de lading tijdens het vervoeren van je spullen. Daarnaast gaat de aanhanger van een wit kenteken voorzien moeten worden als je overgaat tot kopen.  

Overweeg je de aanschaf of het huren van een aanhangwagen, dan is het verstandig om jezelf af te vragen hoe vaak je de aanhangwagen verwacht te gebruiken en of je ruimte hebt voor stalling van de aanhanger. Zo kun je een weloverwogen keuze maken tussen het huren en kopen van een aanhangwagen. Overweeg je het kopen van een aanhangwagen? Dan is het kiezen voor het merk Hapert absoluut een goede keuze. Al jaren is Hapert marktleider van de Benelux op het gebied van van lichte aanhangwagens.