Huis renoveren? 3 ideeën

Soms is het tijd om je huis eens te renoveren. Misschien niet per se omdat het nodig is, maar omdat je inmiddels toe bent aan iets nieuws, of omdat je de boel wilt perfectioneren. In zo’n geval kan het toch best lastig zijn om te bedenken wat je dan precies zou willen renoveren. Om die reden vind je in dit artikel wat inspiratie.

Vervang beglazing

Nieuwe ramen, is dat niet iets voor jou? Heb je een groot budget, dan zou je voor hoogrendementsglas kunnen gaan. Heb je geen dubbel glas? Kijk dan in ieder geval eens of je dit aan kunt schaffen. Je wilt natuurlijk een zo goed mogelijk geïsoleerde woning.

Ga voor een nieuwe badkamer

Een badkamer is erg belangrijk. Je komt er regelmatig, dus is het fijn als je je er een beetje thuis in voelt. Maak een plan waarin je precies beschrijft (en tekent) wat je graag in je badkamer zou willen hebben en hoe dat er dan uit moet gaan zien. Modern sanitair geeft al gauw een luxe uitstraling aan je badkamer.

Neem vloerverwarming

Zeker nu de winter er weer aankomt is vloerverwarming toch wel erg fijn. Zo hoef je nooit meer met koude blote voeten door het huis te lopen en bespaar je bovendien op stookkosten. Vloerverwarming is namelijk zuiniger dan normale verwarming. 

Overige klusjes in huis

Ook andere delen van het huis zijn misschien wel aan vervanging toe. Wat dacht je van klimaatplafonds van matgroep, een gehele nieuwe zolder of een nieuwe vloer in de woonkamer? Je zult zien dat je je heel anders voelt als het huis eenmaal gerenoveerd is. Er is ontzettend veel mogelijk, dus bedenk van tevoren wat er allemaal moet gebeuren, hoe dat er dan uit komt te zien en wie of wat je daar allemaal voor nodig zal hebben.