puincontainer

Checklist voor het huren van een puincontainer

Ga je binnenkort verbouwen? Dan zul je veel profijt hebben van een puincontainer. Puincontainers zijn ideaal om veel afval in kwijt te kunnen. Maar er zit wel wat verschil tussen diverse soorten afvalcontainers. Met deze checklist vind je de puincontainer die het meest is geschikt voor jouw verbouwing.

Stel vast wat voor afval je hebt en hoe groot de container moet zijn

De afvalstromen die je hebt, zijn van invloed op de keuze van de puincontainer. Als je bijvoorbeeld je badkamer gaat verbouwen, is een bouw- en sloopafvalcontainer de beste optie, aangezien er bij het slopen van een badkamer veel verschillende materialen vrijkomen. Bepaal ook gelijk de grootte van de vuilcontainer. Als je je hele huis gaat verbouwen, zul je er een nodig hebben van 10m3, maar als je slechts één kamer verbouwd, heb je genoeg aan een kleinere van 3m3. Hier tussenin heb je nog een puincontainer van 6m3, die geschikt is als je enkele ruimtes gaat verbouwen. 

Hoe lang wil je de container huren?

Je moet van te voren goed een inschatting maken van de duur van de verbouwing. Zo weet je ook hoe lang je de puincontainer moet huren. Maak hier goede afspraken over met het verhuurbedrijf. Er zijn bedrijven die stevig vasthouden aan de afgesproken huurperiode en op de laatste dag de container op komen halen terwijl jij nog midden in de verbouwing zit. Dit kan natuurlijk, aangezien het bedrijf zich op aan zijn eigen planning moet houden, maar sommige bedrijven zijn hier wat flexibeler in en maken het voor je mogelijk om de container nog wat langer te huren.

Bepaal de plaats van de container

Een puincontainer neemt veel ruimte in beslag. Een container van 3m3 vult al gauw een halve parkeerplaats en een container van 6m3 een hele. Bovendien moet je er ook rekening mee houden dat de container door een vrachtwagen moet worden geplaatst. Hier moet genoeg ruimte voor zijn. Als je niet genoeg plek hebt op je eigen terrein, zul je de container op een openbaar terrein moeten plaatsen. Het kan zijn dat je hier een vergunning voor nodig hebt. Deze kun je aanvragen bij de gemeente. Wil je een container huren in Amsterdam via Puincontainershop.nl? Dan is het altijd verstandig om bij de gemeente te informeren naar de regelgeving. Let op: soms moet je ook een vergunning aanvragen als je de container op je eigen terrein staat. Vraag dit altijd na.