tuinsets

Inspiratie voor houten tuinmeubelen voor in de tuin

Als het weer het enigszins toelaat, zitten de meeste mensen graag buiten. Het is dan wel zo fijn als je een lekker plekje hebt en een goede tuinsets is daar een belangrijk onderdeel van. In dit artikel kun je inspiratie op doen voor houten tuinmeubelen.

tuinsets

Veelzijdig met hout

Met hout kun je vele kanten op. Waar jouw voorkeur naar uitgaat, hangt af van meerdere dingen. Met hoeveel mensen ben je? Hoe vaak zit je buiten? Eet je graag buiten of wil je een lekkere plek in de zon waar je lang uit kunt liggen? Misschien heb je wel een grote tuin en ben je op zoek naar een combinatie.

  • Houten tuinsets
    Veel gekozen is nog altijd een standaard set bestaande uit een tafel en (zit)stoelen. Lekker om gewoon in te zitten en te genieten van je tuin of het weer, al dan niet in leuk gezelschap, maar bovenal geschikt om aan te kunnen eten en drinken.
  • Loungeset
    Daar waar de tafel set lange tijd de eerste keuze was voor veel mensen, is het inmiddels zo dat een groot aantal mensen juist kiest voor een fijne loungeset. Deze zijn beschikbaar in verschillende afmetingen, dus je kunt je set zo groot maken als dat je zelf wilt.
  • Een leuk setje
    Hoe de zon precies schijnt, verschilt per tijdstip, maar heeft ook te maken met de ligging van je tuin. Het kan dan leuk zijn om een bistro setje te plaatsen, zodat je een extra mogelijkheid creëert om lekker te zitten. Ben je alleen of met zijn tweeën, heb je een kleine tuin of een balkon, dan is dit ook een prima optie om toch een fijne plek te maken.

Van klassiek tot modern

Ga jij voor de robuuste uitstraling van een houten tuinset? Je kunt er eventueel een moderne twist aan geven door het hout te combineren met aluminium of kunststof tafelpoten. Of ga voor een houten tafel, maar kies voor stoelen die van ander materiaal zijn. Op deze manier creëer je een klassieke look met een modern tintje.