Dakbedekking

Dakbedekking vervangen: meest gestelde vragen beantwoord

Nieuwe dakbedekking laten plaatsen gaat samen met een aardig prijskaartje. Het is een flinke investering, maar goed geplaatst kun je met goede dakbedekking je leven lang doen. Zit je nog met vragen over nieuwe dakbedekking? In dit artikel beantwoorden we de meest gestelde vragen over nieuwe dakbedekking.

Wat is de beste dakbedekking?

Het soort dakbedekking dat het beste voor jouw dak is hangt af van vele verschillende factoren. Elke soort dakbedekking heeft zijn eigen kenmerken, levensduur en prijs. Daarnaast ligt het er helemaal aan of het om een plat of hellend dak gaat. Wil je dakbedekking met een lange levensduur? Ga dan bij een hellend dak voor leien of zinken dakbedekking. Bij een plat dak gaat over het algemeen EPDM dakbedekking het langste mee.

Wat is de goedkoopste dakbedekking?

De goedkoopste dakbedekking voor een hellend dak zijn dakplaten of dakpannen. Dakpannen zijn het goedkoopste in de betonnen variant. Alhoewel dit de goedkoopste opties zijn, hoeft dit er zeker niet vanaf te stralen. Heb je een plat dak? Ga dan voor een bitumen dak. Misschien ken je dit soort als dakleer.

Dakbedekking

Welke dakbedekking kiezen plat dak?

Ben je niet perse op zoek naar de goedkoopste dakbedekking voor een plat dak? Dan kun je afwegen wat voor uitstraling je graag wil geven aan je woning of afwegen of je de levensduur het belangrijkste vindt. Wist je dat je een plat dak ook kan aanvullen met groendak? Naast dat dit er leuk uitziet, creƫer je een buffer voor het regenwater en verbeter je de levensduur van je dak.

Wat zit er onder de dakbedekking?

Als je gaat voor nieuwe dakbedekking, kun je ook eens kijken wat er zich onder je dak bevindt. Daar zit namelijk de dakconstructie onder. Bij bestaande woningen kan het wel eens voorkomen dat deze aangetast wordt of verzakt is, waardoor er een nieuwe dakconstructie nodig is. Dan heb je natuurlijk ook nog isolatie voor je dak: dit kan zowel van buitenaf of van binnenuit aangebracht worden.