Kosten architect nieuwbouw

Wat zijn de kosten van een architect bij een nieuwbouwproject? Dat de bouwkosten zijn gestegen, heeft u wellicht al wel in het nieuws gehoord. Mede door de hoge energieprijzen zijn ook de grondstoffen in de bouw omhoog gegaan. Gebakken stenen en dakpannen zijn duurder geworden. In dit artikel leggen we het proces uit van nieuwbouw met een architect en wat een architect voor nieuwbouw kost. Deze kosten zijn te verdelen in 2 categorieën: bouwkosten en stichtingskosten.

Bouwkosten en stichtingskosten

Een bekende kostenpost is die van de bouwkosten. Dit zijn de kosten die je maakt bij de aannemer om de woning te realiseren. In deze kosten wordt de realisatiefase van de woning opgenomen, waarin de wanden worden afgewerkt en het dak dicht wordt gemaakt. Wanneer u gaat nieuw bouwen met een architect heeft u op verschillende manier grip op deze kosten. Naast de bouwkosten, is het ook van belang om te kijken naar de stichtingskosten, als het gaat om nieuwbouw. Een architect kan u hier goed in adviseren. Onder de stichtingskosten worden alle kosten verstaan die met nieuwbouw te maken hebben. Zo moet u bijvoorbeeld denken aan de aankoop van de locatie. Dit zijn vaak kosten per m2. Naast deze grondkosten zijn er ook realisatiekosten. Onder deze kosten zien we posten terug als adviseurs, aansluitkosten en financieringskosten, of kosten voor interieur en tuininrichting. Kosten die van belang zijn voor de nieuwbouw van uw droomwoning en waar u bij een architect over wordt geïnformeerd. 

Moderne villa laten bouwen

Alle hulp en informatie over kosten van architect in nieuwbouw hebben we van 01Architect gekregen. Zij zijn ons nou gaan helpen bij de bouw van onze droomvilla. Deze is nou midden in de verbouwing en is al hard op weg. Zo worden inmiddels de kunststof kozijnen geplaatst door Kunststof kozijnen Almere. Deze kozijnen zijn kwalitatief erg goed en passen perfect bij onze uiteindelijke woning. De samenwerkingen lopen tot nu toe erg goed en alles gaat volgens planning. Zo hopen we ondanks de lange wachttijden in verschillende producten alsnog snel in onze nieuwe woning kunnen intrekken.