balkonhekken-op-maat

Voordelen van een Frans balkon

Een Frans balkon kan gezien worden als onhandig of onnodig, omdat er eigenlijk niet echt gebruik van gemaakt kan worden. Dit komt doordat het balkon geen oppervlakte heeft om op te staan. Het balkon bestaat uit een deur die naar binnen open gaat en een hekwerk. Echter heeft een Frans balkon zeker voordelen die het fijn maken om zo een balkon te nemen. Het balkon wordt een Frans balkon genoemd, omdat deze vorm van een balkon oorspronkelijk uit Frankrijk komt. Hier was het vroeger vaak niet toegestaan om een balkon te hebben die als het ware over de straat heen hing, daarom gingen Fransen vaak voor een smal balkon.

Licht

Een van de grootste voordelen van een Frans balkon is de lichtinval. Dit is dan ook een van de redenen waarom de Fransen toch vaak graag een balkon wilden hebben. Het balkon bestaat namelijk letterlijk uit een groot raam en een balkon hek. Hierdoor komt er super veel licht naar binnen via het Franse balkon. Licht is ook iets wat heel belangrijk is in huis. Het is namelijk een hulpmiddel voor de hersenen om het gelukshormoon serotonine mee aan te maken. Zoals het woord gelukshormoon al zegt, zorgt dit voor een goed humeur. Een goed humeur kan onder andere ook zorgen voor een betere concentratie.

Lucht

Nog een voordeel wat een Frans balkon met zich meeneemt is dat een appartement of woning hierdoor goed kan doorluchten. In sommige huizen of appartementen zitten enkele kleine ramen die niet of niet volledig open kunnen. Dit kan vervelend zijn op het moment dat je de woning wilt laten doorluchten. Het zal op deze manier lang duren voordat de hele woning genoeg lucht heeft gekregen. Een Frans balkon kan echter helemaal open, zodat er snel en veel frisse lucht binnen komt. Op het moment dat je snel de deur uit moet kan dit super fijn zijn.