Houten tuinschermen geven privacy

Als je een fijne tuin hebt in een drukke wijk, kun je wel wat extra privacy gebruiken. Je wilt immers niet dat iedereen die bij je langs loopt altijd maar in je tuin kan kijken, toch? Houten tuinschermen zijn gemakkelijk te plaatsen, niet al te duur en geven je snel de privacy die je wilt. Je kunt ervoor kiezen om deze houten tuinschermen te laten begroeien met mooie klimplanten, maar dat hoeft niet. Je kunt ze precies zo neerzetten als je zelf wilt. Je hebt stevige houten tuinschermen van hardhout, maar ook schermen van bamboe of wilgentenen. Het is maar net wat jij mooi vindt én wat je budget toelaat.

Houten tuinschermen in je tuin toepassen

Je kunt houten tuinschermen natuurlijk als schutting gebruiken, dat is de meest gangbare toepassing. Maar wat nu als je een enorme tuin hebt en graag ergens uit de wind maar in de zon wilt zitten? Dan kun je met houten tuinschermen gemakkelijk een afgebakend terras maken. De zon komt er evengoed wel en de wind blijft mooi achter het scherm. Ook kun je met houten tuinschermen een afgebakende plek maken om je rolcontainers achter te plaatsen. Deze staan dan zo voor het grijpen, maar nog wel uit het zicht.

Kies voor een natuurlijk materiaal

Kijk, die schuttingen van metaal en beton zijn natuurlijk ook schitterend, maar door te kiezen voor natuurlijke materialen zoals hardhout, bamboe of wilgentenen, zorg je ervoor dat je tuin een toevluchtsoord wordt voor allerlei insecten en vlinders. In steeds meer dorpen en steden kiezen mensen er vooral voor om zo min mogelijk te hoeven doen in de tuin. Dat zorgt er al snel voor dat er vooral veel beton, tegels en grind wordt gebruikt. Dit ziet er misschien mooi strak uit, maar echt goed voor het milieu, het grondwater en de insecten is het niet. Kies daarom zoveel mogelijk voor natuurlijke materialen.

Hardhout hoef je niet te schilderen of te behandelen

Dat geldt ook voor bamboe en wilgentenen. Houten tuinschermen kan je natuurlijk wel schilderen of beitsen als je dat graag zou willen. Je kunt je tuin dan een extra persoonlijk tintje geven. Hou er echter wel rekening mee dat schilderwerk eens in de zoveel tijd moet worden nagelopen en iedere zoveel jaar helemaal opnieuw moet. Als je ervoor kiest om de houten tuinschermen onbehandeld te laten, zal het materiaal in de loop van de tijd van vergrijzen. Zo zie je echt dat het hier om een natuurproduct gaat.