Interieur 2

Dingen waar je rekening mee moet houden bij het maken van een vlekkenplan

Als jij een vlekkenplan wilt maken zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Het is bijvoorbeeld handig om afdelingen die nauw met elkaar samen werken dichtbij elkaar te plaatsen. Hierdoor wordt het communiceren op de werkvloer en stuk gemakkelijker en overzichtelijk. Maar denk ook bijvoorbeeld aan ruimtes die wat meer privacy nodig hebben om die niet naast de kantine te zetten of naast de ingang waar de hele dag mensen langs lopen. Wat andere punten waar je op moet letten zijn welke ruimtes het meest geschikt zijn om in rust te werken en hoeveel vergaderruimtes er moeten zijn en dan voor hoeveel personen.

Hoe ga je van een vlekkenplan naar het ontwerp?

Ben je tevreden met het vlekkenplan dat je gemaakt hebt? Dan moet je overgaan tot actie en het ontwerp op maat gaan maken. Je kan dit in 2D of 3D doen. Een 3D ontwerp geeft nog beter een inzicht in hoe alles eruit gaat zien en hoe praktisch het gaat zijn allemaal. Dan ga je een moodboard maken, hierop komen foto’s en kleuren van de sfeer die je wilt creëren in de ruimte. Als het ontwerp dan uiteindelijk wordt goedgekeurd dan moet het hele plan natuurlijk nog uitgevoerd worden.

Andere dingen waar je aan moet denken

Het is verder nog handig om met een aantal andere dingen rekening te houden als je je vlekkenplan aan het maken bent. Zo moet je bijvoorbeeld kijken of en behoefte is aan opbergruimtes. Zoja hoeveel dan en hoe groot moeten ze ongeveer zijn? Het is ook handig om te denken aan de akoestiek. Er zullen zones zijn waar meer rekening gehouden moet worden met de akoestiek dus let daarop. Het is ook van belang om rekening te houden met waar elektrische aansluitingen moeten komen. De functies van ruimtes zijn de laatste tijd ook een beetje veranderd wat mede komt door het hybride werken. Het is dan ook vaker van belang dat ruimtes zijn voorzien van een camera en goed licht om online meetings te hebben.