De verschillen tussen directe en indirecte bliksembeveiliging

Geen schade dankzij bliksembeveiliging

Door jouw woning en bedrijfspand goed te beveiligen tegen bliksem kun je een hoop schade voorkomen. Blikseminslag is niet te voorkomen, maar je kunt er wel voor zorgen dat de inslag op de juiste manier begeleid wordt zodat je geen schade hebt aan jouw huis of apparatuur. Met bliksembeveiliging wordt bliksem namelijk veilig naar de aarde geleid. In dit blog vertellen wij jou meer over het verschil tussen directe en indirecte bliksembeveiliging. Lees dit blog nu snel verder!

De werking van bliksem

Met de juiste bliksembeveiliging voorkom je brand of schade aan je huis en persoonlijk letsel. Bliksem is zeer gevaarlijk wanneer deze inslaat. Maar hoe werkt bliksem eigenlijk? Bliksem ontstaat uit het constante botsen van wolken waarin langzaam elektriciteit geladen wordt. Tussen de aarde en de wolk ontstaat dan bliksem. Onderin deze wolk zit het negatieve gebied, de aarde is het positieve gebied. Bij een hoge spanning schiet er een flits uit de wolk. Deze flits kan een spanning hebben van een paar honderd miljoen volt. Voorkom dat jij schade hebt bij blikseminslag en laat de juiste bliksembeveiliging installeren door een bliksembeveiliging expert.

Beveiliging voor woning en apparatuur

Er zijn twee soorten blikseminslag: directe en indirecte. Bij directe blikseminslag slaat de bliksem in bij een gebouw. Bij indirecte inslag in de buurt van een gebouw of object. Beide kunnen voor veel schade zorgen. Met een bliksemafleiding systeem zorg je bij directe blikseminslag ervoor dat de bliksem veilig naar de aarde wordt geleid. Bij indirecte blikseminslag kan schade ontstaan via telefoon-, gas-, water- en elektraleidingen. Door overspanningsbeveiliging te laten installeren voorkom je dat hier schade uit ontstaat.

Onderhoud en inspectie

Regelmatig onderhoud aan bliksemafleiding systemen en overspanningsbeveiliging is belangrijk. Een kleine verandering aan de installatie kan grote gevolgen hebben voor de veiligheid. Laat daarom jouw bliksembeveiliging regelmatig controleren bij veranderingen. Wil je graag meer lezen over het beveiligen van jouw woning of bedrijfspand? Op deze website kun je interessante artikelen vinden.