De juiste eettafel kiezen

De eettafel is een centraal punt in de meeste woningen. De eetkamer is een belangrijk gedeelte van een woning. In de eetkamer komen familie en vrienden bij elkaar om samen te genieten van een heerlijke maaltijd. Het is hierbij belangrijk dat iedereen zich op hun gemak kunnen voelen. De sfeer en het comfort draagt bij aan de ervaring in de eetkamer. De tafel in de eetkamer draagt voor een groot deel bij aan de ervaring in de eetkamer. 

Eettafel vorm

De meeste tafels maken gebruik van een van de 3 vormen. De meest voorkomende vorm is de rechthoekige vorm. De strakke vormen staan vooral mooi in de moderne woningen, maar het kan ook in traditionele woningen gebruikt worden. Een rechthoekige eettafel is het beste wanneer je optimaal gebruik wil maken van de ruimte. Een tweede keuze die je hebt is het gebruik maken van een ovale tafel. Bij een ovale tafel zijn er geen hoeken meer. Aan de uiteindes van de tafel zullen de gasten hierdoor wat dichter bij elkaar zitten. Een ovalen tafel kan meer bijdragen aan een gezellige sfeer doordat de gasten dichter bij elkaar zitten. Ook zijn er zo geen scherpe randen waar tegenaan gestoten kan worden. De laatste optie die je hebt is de ronde tafel. Bij een ronde tafel zitten de gasten precies dezelfde afstand van elkaar. Het maakt hierbij niet uit waar je zit. Wanneer je de gasten het dichtst bij elkaar wilt laten zitten is een ronde tafel de beste optie. Echter gaat een ronde tafel veel minder effici├źnt om met de ruimte dan de rechthoekige tafel.

Materialen voor een tafel

De eettafel in de eetkamer kan van verschillende materialen gemaakt worden. Voor de meeste tafels in de eetkamer wordt er hout gebruikt. Hout geeft een mooie natuurlijke uitstraling aan de eetkamer. Hout is ook erg stevig. Het is bestendig tegen stoten en in bepaalde mate ook tegen hitte. Voor een tafel die lang mee kan gaan is een tafel van hout een goede optie. Een tafel voor de eetkamer kan ook gemaakt worden van materiaal dat goedkoper is. De levensduur van zulke eettafels zijn vaak een stuk korter en voelen niet zo stevig aan als eentje van hout. Er zijn ook vele soorten hout waar je uit kunt kiezen voor een tafel. De optie die jij moet nemen hangt af van jouw eigen voorkeuren. Verschillende soorten hout hebben een andere textuur en uiterlijk.

Kleuren voor een eettafel

Een eettafel kan in verschillende kleuren voorkomen. Voor een natuurlijke uitstraling kun je kiezen voor een tafel met de natuurlijke kleur van het hout. Voor een moderne uitstraling kun je gebruik maken van een zwarte of witte kleur. Voor een woning met veel lichtinval is een witte kleur het beste. De kleur kun je ook baseren op de kleur van het interieur of van je eetkamerstoelen. Het mooiste is wanneer de eettafel de kleur van het interieur complementeert.