Hoe kies je de juiste deurklinken in jouw huis?

Wat de reden ook is dat je toe bent aan nieuwe deurklinken, zorg in elk geval dat je de juiste kiest. Hou er rekening mee dat een deurklink net jouw interieur afmaakt en zeker niet vergeten moet worden. Vele malen per dag hebben we een deurklink in ons handen thuis maar toch wordt hij bij het aanpassen van een woning vergeten. Of als hieraan wordt gedacht wordt er helaas te weinig tijd aan besteed om de juiste uit te zoeken. Het deurbeslag is net het detail dat je woning afmaakt en daar moet je tijd voor maken om de juiste te kiezen. Hieronder een aantal tips om de juiste te kiezen. 

Wat zijn deurklinken precies? 

Deurklinken is een ander woord voor deurbeslag en deurkrukken zijn er een onderdeel van. Het zijn namelijk de hendels die aan de deuren en kasten worden gemonteerd waarmee je de deur kan gebruiken. Het is dus een eenvoudige aanpassing tijdens een renovatie of tijdens het veranderen van je interieurstijl om de deurklink mee te nemen. Het is namelijk een belangrijk onderdeel en omdat het op ooghoogte hangt als je zit, valt het ook altijd op. Let altijd op hoeveel je er nodig hebt, wat voor type je nodig hebt (met of zonder slot) en of je rekening moet houden met een beperkte ruimte voor het openen van een deur. Het kan zijn dat je in sommige hoeken twee deuren tegenover elkaar hebt en dan geen brede klinken kan uitkiezen. 

Maar hoe kies je de juiste deurklink in jouw huis?

Deurbeslag vind je in je gehele woning terug, over alle verdiepingen heen. Als je deurbeslag uit gaan kiezen is dat dus niet alleen voor de keuken, maar denk ook aan de tussendeur, de deuren naar de slaapkamers maar ook de badkamer en het toilet. Probeer daarom de stijl op de verschillende plekken terug te laten komen die in het interieur past. Het renoveren van een woning of het aanpassen van een interieur is altijd een kwestie van smaak. Vaak heb je wel duidelijk wat je niet mooi vindt, maar wat vind je wel mooi? Dat is meestal een veel lastigere vraag. Schrijf desnoods op papier wat je absoluut wel en wat je absoluut niet wil. Denk bijvoorbeeld in stijlen, wil je een landelijke, moderne of vintage stijl in je deurklink terug laten komen? Dit zal je al een stap verder helpen bij je zoektocht. 

Want als je op zoek gaat naar deurklinken heb je meer vrijheid dan je zou denken. Kijk namelijk ook online naar de mogelijkheden. Gelet op het grote aanbod is het een lastige keuze om de juiste te vinden. Probeer door middel van het filteren van mogelijkheden, zoals de stijl, de kleur en de grote steeds minder mogelijkheden over te houden. Door niet alleen in winkels te kijken, maar ook online zal je merken dat je meer keuzemogelijkheden hebben. Immers hebben winkels vaak geen grote voorraad terwijl die online wel groot is doordat er vanuit een magazijn wordt verzonden.