Geef je huis een complete make over met een beton cire vloer

De kans is erg groot dat je wel een keertje een betonnen vloer hebt gezien. Steeds meer mensen willen een vloer met een betonlook en dat is zo gek nog niet. Een betonlook heeft een strakke, maar toch robuuste uitstraling. Door nieuwe materialen te gebruiken, zal je huis er dus meteen helemaal anders uitzien, zonder dat je al te veel veranderd hebt. Je kan beton cire op heel wat verschillende manier gebruiken. Zo kan je het gebruiken voor je wanden, maar je kan ook een beton cire vloer aanbrengen. Ben je nieuwsgierig geworden naar beton cire? Lees dan snel verder, want in dit artikel zullen we er meer over vertellen.

Wat is beton cire en wat zijn de voordelen hiervan?

Beton cire komt oorspronkelijk uit Frankrijk en betekent gewreven beton. De naam is heel logisch, want zo ziet het er ook uit. Beton cire vloer is een strakke en egale toplaag. Je kan het gebruiken voor je keuken, badkamer, meubels, maar je kan er dus ook je vloer mee aanbrengen. Een beton cire vloer heeft een heleboel voordelen. Zo is deze toplaag erg sterk en niet gevoelig voor verschillen in temperatuur en druk. Dit is ideaal voor je vloer, aangezien je hier natuurlijk de hele dag overheen loopt. Doordat het niet reageert op temperatuurverschillen, hoef je je ook geen zorgen te maken dat de vloer uitzet of juist krimpt in de zomer of winter. Verder is het ook waterbestendig. Dit is wel zo handig als je per ongeluk knoeit. Verder is het zeer onderhoudsarm en gaat het jaren mee.

Hoe worden de prijzen bepaald?

Als je de vloer laat aanbrengen zal het natuurlijk net wat duurder zijn dan wanneer je het zelf doet. De prijzen van een beton cire vloer worden meestal door verschillende factoren bepaald. Verder loopt de totaalprijs natuurlijk op als je een groter oppervlakte hebt. Verder bepaald de ondergrond ook de prijs. Het is belangrijk dat deze helemaal egaal is, anders krijg je bobbels in je vloer. Als dit niet het geval is, zal de vloer dus eerst geëgaliseerd moeten worden. Daarnaast heb je ook nog verschillende toepassingen. Als je een watervaste beton cire vloer wil, betaal je over het algemeen meer dan wanneer de vloer niet watervast is. Als laatste bepaalt het aantal toplagen de prijs. Hoe meer toplagen, hoe duurder het eindbedrag.

Beton cire vloer zelf aanbrengen

Als je wat ervaring hebt met klussen, is het mogelijk om het beton cire zelf aan te brengen. Je moet dan wel op wat dingen letten. Zorg voordat je begint dat je de juiste gereedschappen hebt en je vloer helemaal egaal is. Zorg er ook voor dat de vloer helemaal droog en schoon is. Dan kan je beginnen met het aanbrengen van de primer. Er zijn verschillende soorten primer voor verschillende ondergronden. Zo heb je een primer voor een zuigende ondergrond en voor een niet zuigende ondergrond. Daarna kan je laag voor laag de beton cire vloer aanbrengen.