Optimaal genieten van je tuin

De afgelopen zomer was het heter dan ooit in Nederland. Daarnaast zitten we ook nog eens in een wereldwijde pandemie. Hierdoor konden we weinig reizen, waren er alle festivals, concerten etc. afgelast en zelfs naar het strand gaan was geen goed idee aangezien het druk was en je te dicht op elkaar zat. Een lang verhaal kort, we zaten de afgelopen zomer vooral in onze tuin. Geen probleem natuurlijk als je een gigantisch paradijs van een tuin hebt maar voor de meeste Nederlanders met een kleiner formaat tuin niet altijd even comfortabel. Daar komt bij dat we niet allemaal optimaal gebruik maken van onze tuin. Veel stenen en plastic tuinstoelen zijn prima voor een keer maar als je de hele zomer daar afkoeling zoekt dan schiet het niet echt op. In dit artikel bespreken we hoe je optimaal kunt genieten van je tuin.

Groen

Het is jammer dat heel veel Nederlanders een tuin hebben waar ze vooral stenen hebben liggen. Dit is op grote schaal slecht voor het milieu en daarnaast zorgt het ook nog voor extra hitte tijdens de zomer. Ook is het niet echt fijn om op een parkeerplaats te zitten. Veel groen in de tuin is heel erg fijn en alhoewel veel mensen denken dat je daarvoor veel tijd kwijt bent aan tuinieren, valt dat in de realiteit heel erg mee. Daarom is het een goed plan om voor de volgende zomer een goed stuk met planten, bomen en bloemen in je tuin te bouwen.

Echt relaxen

Die plastic tuinstoelen en tafel kunnen echt niet meer. Het is tijd om wat tuinmeubelen aan te schaffen waarmee je echt kunt relaxen. We raden aan om een loungehoek met comfortabele kussens te nemen en daarnaast is een strandstoel van kleurmeester ook heel erg fijn. Als we volgende zomer weer naar het strand kunnen, is de strandstoel extra handig. Daarnaast kun je zelfs een hangmat ophangen in de tuin. Je hebt hangmatten met standaard dus het is niet noodzakelijk om twee bomen te hebben voor het ophangen.

Waterpret

Aangezien de zomers in Nederland steeds warmer worden is het wel fijn om wat waterafkoeling in de tuin te hebben. Een zwembad is echt niet persé voor alleen de superrijken. Er zijn veel opties voor stuk goedkopere zwembaden waar je nog steeds ontzettend van kunt genieten. Op deze manier kun je de komende zomer ook tijdens een hittegolf goed afkoelen en waterpret met het hele gezin hebben.