Een verhuis stappenplan

Er komt veel kijken bij een verhuizing, er moet van alles worden geregeld, zodat de verhuizing binnen de tijd verloopt en ook zo soepel mogelijk. Wanneer je gaat verhuizen heb je verhuisdozen nodig om al je spullen in mee te vervoeren. Je kan verschillende verhuisdozen vinden bij verhuisboxen.nl, zowel kleine als grote, maar ook speciale opbergers voor bijvoorbeeld je boeken. Het is handig wanneer je gaat verhuizen een bepaalde volgorde te volgen, speciaal daarvoor lees je in dit artikel over het verhuis stappenplan.

Wat moet je allemaal regelen?

Sommige dingen moet je zelf regelen vanaf het moment dat de verhuisdatum bekend is:

  • Zorg dat je G/W/L is opgezegd of op de juiste datum verhuisd wordt naar je nieuwe woning
  • Sluit een woonverzekering af
  • Zorg dat je je internet provider opzegt of op de juiste datum verhuisd naar je nieuwe woning
  • Verhuis je overige verzekeringen ook zoals je auto of scooter
  • Via PostNL kan je een verhuisservice activeren, zodat al je post wordt doorgestuurd naar je nieuwe woning, dan heb je de tijd om alles om te zetten

Hanteer je eigen planning

Het is aan te raden om een planning te maken wanneer je gaat verhuizen en die ook te hanteren. Niet altijd is het haalbaar om meer dan een paar dagen vrij te nemen om de hele verhuizing te doen. Er gaat natuurlijk vooraf en achteraf ook veel werken in een verhuizing zitten. Zorg daarom voor een goede realistische planning zodat je binnen een bepaalde periode helemaal over bent en kan optimaal kan genieten van je nieuwe woning. 

Het verhuizen van je spullen

Waarschijnlijk denk je tijdens de verhuizing “Waar ben ik aan begonnen”, een verhuizing wordt altijd onderschat, want ja een verhuisdoos inpakken is snel gedaan. Helaas werkt het in de werkelijkheid net even anders. Afhankelijk van hoe groot je inboedel is zoveel dozen heb je nodig. Trommel je vrienden op en maak er een gezellige inpak avond van, zo is het snel gebeurd en nog gezellig ook.