kruipruimte uitgraven

De voordelen van de kruipruimte uitgraven

Wanneer je prima woont maar meer ruimte nodig hebt zijn er verschillende opties die je kunt bedenken. Je kunt een dakkapel op je dak plaatsen of gaan uitbouwen. Maar dat is niet het enige dat mogelijk is. Heb je bijvoorbeeld als eens nagedacht over het uitgraven van een kruipruimte. Om onder je woning voor meer ruimte te zorgen? Het is een van de mogelijkheden die je hebt, waarbij je er ook nog eens aanzienlijk veel ruimte bij krijgt voor een extra kamer, ruimte voor opbergen of om de waarde van je woning te verhogen.

De kruipruimte uitgraven lijkt misschien een behoorlijke klus. Maar met de juiste tools en expertise is het snel geregeld.

Krijg meer ruimte in je huis

Door het uitgraven van de kruipruimte voor een nieuwe kamer krijg je natuurlijk veel meer ruimte in huis. Dit kan naargelang het oppervlakte groot is dus behoorlijk oplopen. Waardoor je zomaar een extra kamer kunt maken. Handig wanneer er gezinsuitbreiding komt of als je voor jezelf wilt beginnen en ruimte voor je kantoor nodig hebt. Er zijn heel veel mogelijkheden en invullingen aan deze ruimte te geven. 

De waarde van een woning neemt toe

Natuurlijk neemt ook de waarde van je woning aanzienlijk toe. Het is dus een heel goede investering. Voor jezelf en uiteindelijk ook als je de woning wilt verkopen. Omdat er eenvoudig gezegd meer woonruimte op hetzelfde perceel is. Waarbij het natuurlijk wel verschil maakt wat voor soort ruimte erbij gemaakt is. Zo zal een afgewerkte  kamer meer opleveren dan een opslagplek onder de woning.

Meer weten over de mogelijkheden van het uitgraven van de kruipruimte? Informeer bij Kooiker Zuigtechniek naar de mogelijkheden.

Je levert geen ruimte in

Natuurlijk is het plaatsen van een uitbouw ook mogelijk. Maar in deze gevallen lever je doorgaans veel woonruimte in. Dit is natuurlijk bijzonder zonde. Dit is niet het geval bij het uitgraven van een kruipruimte. Omdat deze ruimte normaliter niet gebruikt kan worden voor andere doeleinden. Je krijgt dus zonder verlies van tuin of voortuin een behoorlijk stuk woonruimte bij. Een groot voordeel!