Hoe je een mflor PVC vloer moet onderhouden

Net als alle andere vloeren, vragen ook PVC vloeren om onderhoud. Zelfs een mflor PVC vloer moet je geregeld reinigen om het langste ervan te genieten. En dat terwijl dit een absoluut topmerk is. Onderhoud zorgt er nu eenmaal voor dat het materiaal langer goed blijft. En dat willen we allemaal wel toch? Zo moet je een PVC vloer goed onderhouden.

Waarom is schoonmaak zo belangrijk?

Allereerst staan we even stil bij het ‘waarom’. Want waarom is het zo belangrijk om die PVC vloer te reinigen? PVC vloeren schoonmaken doe je omdat je op deze manier langer van de vloer kunt genieten. Na het reinigen ziet de vloer er weer een stuk mooier en beter verzorgd uit. Het maakt niet uit waar de vloer in je woning gelegd is: overal is het belangrijk dat de vloer goed wordt schoongemaakt.

mflor PVC

Stofzuigen is het meeste werk

Als het gaat om dagelijkse schoonmaak van je PVC vloer dan hebben we het met name over stofzuigen. Het grote voordeel van een PVC vloer is dat de vloer in ieder geval makkelijk is om schoon te maken. Dat is ook een van de redenen waarom veel mensen kiezen voor dit type vloer. Het gladde oppervlak maakt de vloer erg geschikt om snel te stofzuigen en te dweilen. Stofzuigen doe je het beste elke dag of om de dag want dan voorkom je dat zand en ander vuil de vloer in gelopen wordt. Dit kan voor krassen zorgen maar is ook gewoon niet goed als je wil dat de vloer een lang leven heeft. 

Schoonmaakmiddelen op je vloer

Wanneer je een PVC vloer hebt, dan is de neiging misschien groot om daar schoonmaakmiddelen op te gebruiken. Dat kun je beter niet doen. Althans, niet zomaar met elk schoonmaakmiddel. Er zijn namelijk een aantal producten die het materiaal beschadigen. Allesreiniger is er daar eentje van. Hetzelfde geldt voor groene zeep.