rolsteigers

Dit heb je nodig voor data en telecommunicatie

Wil je je specialiseren in de niche data en telecommunicatie, of heb je dit al gedaan, maar weet je niet goed waar alles te kopen of zelfs wat aan te kopen? Wel, in een elektrotechnische groothandel vind je alles wat je nodig hebt én advies.

Waar begin ik?

Welke provider er ook gekozen wordt voor data en telecommunicatie van een bedrijf of woning, de standaard kabels en connecties passen bij alle providers. Laat je dus zeker niet wijsmaken dat voor bepaalde providers speciale kabels nodig hebt. Waar je echter wel op moet letten is dat je kabels met de juiste sterkte installeert in het gebouw zodat de signalen zonder problemen kunnen ontvangen worden en er zonder problemen kan gewerkt worden. Bekijk dus allereerst goed hoeveel kabels er nodig zijn en van welke sterkte zodat je hier al niet voor in de problemen komt indien je dit niet goed hebt afgemeten.

Patchkast

Aangezien er zoveel systemen en kabels nodig zijn, wordt er een patchkast gebruikt waar alle elektronica samenkomt in één centrale kast. Indien er namelijk een probleem is, kan dit gecheckt worden in deze kast zodat je zo makkelijker het probleem kan vaststellen. De grootte van deze kast hangt sterk af van hoeveel systemen er nodig zijn voor heel het gebouw. Voor een normaal bedrijf zou een kleine kast moeten volstaan maar voor de grotere bedrijven in de data en telecommunicatie of die veel data bevatten, kan dit al snel hoog oplopen.

Kabels en connectoren

Ook om kabelloos signaal te verkrijgen, heb je origineel veel kabels nodig. Voor de data en telecommunicatie heb je speciale kabels nodig. De data en signaalkabels. Deze zorgen ervoor dat alles goed geconnecteerd wordt met elkaar en de connectoren zorgen voor de sterkte van de connecties van de kabels, ook indien deze kabels niet exact hetzelfde zijn. Draden zijn namelijk ook niet oneindig lang, waardoor er connectoren zijn die deze draden aan elkaar hangen en zo over een veel groter oppervlak kunnen gebracht worden.

Apparatuur en gereedschap

Om connectie te verkrijgen heb je ook interfaces nodig die de straling uitzenden van waar je internet en telecommunicatie mee verkrijgt. Er bestaan zeer veel verschillende modules, speciaal voor elke mogelijkheid. De noodzaak van wat je nodig hebt varieert namelijk sterk van de sterkte die je nodig hebt. Om alles te installeren heb je speciaal gereedschap en toebehoren nodig zoals netwerktesters om de sterkte en transmissie te meten van het signaal. Zo weet je of alles correct geïnstalleerd is zoals je hebt beloofd aan je klant.