Wil jij een aanbouw laten uitvoeren?

Heb je besloten om je huis uit te breiden met een mooie aanbouw? Dan is het natuurlijk belangrijk dat je een goede aannemer vindt die dit voor je kan realiseren. Een aanbouw is namelijk een flinke investering en je wilt zeker weten dat het goed gebeurt. Maar waar dien je op te letten bij het kiezen van een aannemer voor een aanbouw? In deze blog vind je vijf tips.

Maak een afspraak met meerdere aannemers

Voordat je een keuze maakt voor een aannemer, is het belangrijk om een afspraak te maken met meerdere bedrijven. Zo kun je goed vergelijken wat de aanbouw kosten zijn en wat ze precies aanbieden. Vraag ook naar referenties van recente projecten, deze kun je zelf bekijken en zo krijg je een goed beeld van hun werk.

Controleer of de aannemer gecertificeerd is

Een goede aannemer moet gecertificeerd zijn. Dit betekent dat het bedrijf aan bepaalde kwaliteitseisen voldoet en dat er toezicht is op de werkzaamheden. Zo weet je zeker dat je voor je aanbouw een aannemer kiest die goed werk levert en dat er bij eventuele problemen aanspraak kan worden gemaakt op garantie.

Vraag om een duidelijke offerte

Laat de aannemer een offerte maken die zo gedetailleerd mogelijk is. Zo weet je precies waar je aan toe bent en welke kosten erbij komen kijken. Vraag ook of ze een vaste prijs kunnen geven, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Hou er wel rekening mee dat er altijd extra kosten bij kunnen komen als er onvoorziene zaken aan het licht komen tijdens het bouwproces.

Let op de planning

Een aanbouw kan nogal wat tijd in beslag nemen en er zijn natuurlijk altijd factoren die de planning kunnen beïnvloeden. Toch is het belangrijk om goede afspraken te maken en dit ook op papier te zetten. Zo weet je wanneer de bouw start en hoe lang het project ongeveer gaat duren.

Check of er vergunningen nodig zijn

Voor een aanbouw zijn vaak vergunningen nodig. Laat de aannemer uitzoeken welke vergunningen er nodig zijn en vraag of ze je hiermee willen helpen. Zo voorkom je dat de bouw stil komt te liggen omdat er geen vergunningen zijn geregeld.

Samenvatting

Een goede aannemer vinden voor een aanbouw is van groot belang. Maak daarom altijd een afspraak om meerdere aannemers te ontmoeten en vergelijk hun aanbiedingen. Let op de kwaliteitseisen en vraag om een duidelijke offerte die zo compleet mogelijk is. Hou de planning goed in de gaten en vraag om hulp bij het regelen van alle benodigde vergunningen. Zo ben je verzekerd van een mooie aanbouw waar je nog jarenlang van kunt genieten.