rolsteigers

Rolsteigers

Voor klussen die vragen om een regelmatige verplaatsing, is het gebruik van rolsteigers ideaal. Door de wielen aan de onderkant kun je de gehele steiger eenvoudig elders neerzetten. Dit komt veel voor bij onder andere metsel- en schilderwerk, maar bijvoorbeeld ook bij het isoleren van daken. Bij dit laatste is namelijk een hoge werkhoogte nodig en dit is dan direct een van de voordelen die deze steiger biedt. Door middel van een rem kun je de wielen blokkeren, wat uiteraard wel zo veilig is.

rolsteigers

Verschillende soorten

Niet elke steiger op wielen is het zelfde. Ze zijn beschikbaar in diverse soorten en maten. Allen bieden ze het voordeel dat je zelf eenvoudig je werkhoogte kunt bepalen en dat ze het voordeel hebben van een flexibele verplaatsing. Een dergelijke steiger heb je in smalle en brede variant en de maximale werkhoogte kan verschillend zijn.

Beste koop

Wil je zeker zijn van goede kwaliteit, ga dan voor een model met stevige, duurzame verbindingen. Het is daarnaast wel zo prettig als de steiger eenvoudig op- en af te bouwen is. Veiligheid staat bovendien voorop als je werkt op een steiger,.zeker wanneer deze kan rollen. Het gebruik ervan is namelijk niet zonder risico’s, al zullen deze zeer beperkt zijn als de gebruiksaanwijzing en veiligheidsvoorschriften strikt nageleefd worden. Hier hoort dus ook bij dat je een rolsteiger moet hebben die aan de wettelijk gestelde eisen voldoet. Er zijn meerdere merken op de markt en welke steiger nu de beste koop is, is mede afhankelijk van het gebruik waarvoor hij nodig is. Voor hobby matig gebruik is het merk Altrex een goede keuze, voor professioneel gebruik kom je eerder uit op een rolsteiger van Skyworks.

Waar te koop

Ben je nu van plan een steiger te kopen dan kun je in de bouwmarkt terecht, mits voor hobby matig gebruik. Online zijn de betere modellen te vinden die doorgaans rechtstreeks vanuit de leverancier geleverd worden. Ook zijn er tal van webshops die dit soort steigers verkopen, maar ga altijd voor een erkende shop met het webwinkel keurmerk.