soorten ladders

Alle soorten ladders op een rijtje

Welke klus je ook uitvoert, het juiste gereedschap zorgt ervoor dat de klus makkelijker verloopt. Een ladder kan je klus zeker een heel stuk makkelijker maken. toch is het kiezen van de juiste trap, met alle verschillende soorten, nog niet zo gemakkelijk. Ga je bijvoorbeeld voor een reformladder of telescoopladder?  Wij zetten vandaag alle soorten ladders voor je op een rijtje.

Nummer 1: Dubbele trap

Deze trap kun je vanaf beide kanten gebruiken en dient als een klein opstapje. Grotere klus? Dan zijn deze ook in een groter formaat verkrijgbaar. Deze trap is vooral handig als je met iemand samen wilt werken en allebei aan een kant van de trap kunt gaan staan.

Nummer 2: Huishoudtrap

Zoals de naam al doet vermoeden, kun je deze trap vooral handig gebruiken in het huishouden. Lampen ophangen, de ramen schoonmaken of simpelweg iets in dat hoge kastje pakken lukt prima met een huishoudtrap. Vanwege het compacte formaat kun je deze trap ook gebruiken als een opstapje. Veel huishoudens beschikken daarom ook over een huishoudtrap.

Nummer 3: Reformladder

Deze ladder kent verschillende standen en is daarom in veel situaties toe te passen. Wanneer je deze rechtop zet, kun je hem als reguliere ladder gebruiken. Ook kan een reformladder dienst doen als oploopbare trap of als A-stand-ladder. Niet alleen in vorm, maar ook in werkhoogte is te variëren met deze reformladder. Het nadeel is wel dat deze ladder niet compact op te bergen is.

Nummer 4: Telescoopladder

Deze ladder is juist wél compact op te bergen. Je kunt hem eenvoudig in een kast, schuur of bestelbus kwijt. Tegelijkertijd is de telescoopladder uitgevouwen hoog genoeg om allerhande klusjes uit te kunnen voeren. Een telescoopladder is echter meestal niet vrijstaand te gebruiken.

Nummer 5: Vouwladder

Een vouwladder is, je raadt het al, te vouwen naar de gewenste vorm voor de klus. Zet hem bijvoorbeeld vrijstaand, als rechte ladder, of creëer in het midden van de trap een plateau. Daarmee komt deze ladder in veel situaties van pas, zelfs op ongelijke niveaus. Voor echt grote hoogtes kun je beter een andere ladder kiezen.

Wil je alle soorten ladders nog eens overzichtelijk naast elkaar zien? Kijk dan eens op de site van ALDORR. Dit merk heeft een ruim assortiment trappen, wat het vergelijken een heel stuk makkelijker maakt.