Is jouw volgende naambord voordeur hout?

in Nederland hebben we de verplichting om bij elk gebouw een cijferaanduiding aan de buitenzijde zichtbaar te maken. Maar je hoeft niet alleen cijfers op je voordeurbordje te plaatsen. Je kan namelijk ook namen of tekst erop vermelden, zoals je familienaam of de tekst ‘welkom’. Er zijn nog veel meer mogelijkheden waaruit je kan kiezen, zoals het type materiaal. Wordt jouw naambord voordeur hout? Of ga je voor een ander materiaal? 

Het naambordje bij de voordeur heeft een lange geschiedenis

Al eeuwen geleden is het naambordje dat we vandaag de dag kennen al geïntroduceerd. Vroeger waren er nog geen bewegwijzeringen en kon men routes uitstippelen aan de hand van de naambordjes bij gebouwen. Met name grote gebouwen, zoals monumenten en grote villa’s, hadden naambordjes hangen. Later zijn ook grote erven, zoals boerderijen naambordjes gaan gebruiken en deze traditie breidde zich steeds verder uit. Een naambord voordeur hout is dus eigenlijk al eeuwen oud en dient nog steeds hetzelfde doel. Natuurlijk hebben we tegenwoordige andere manieren om een route uit te stippelen, maar het kenbaar maken van welke familie er woont is nog steeds hetzelfde. 

Waar sommigen tevreden zijn met een naambordje waarop alleen cijfers staan, willen anderen liever een familienaam of soms zelfs voornamen erbij plaatsen. Ook kan je ervoor kiezen om een tekst erbij te zetten zoals het woord ‘familie’ of ‘welkom’. Op die manier personaliseer je jouw entree bij de voordeur en voelen bezoekers een warmere en welkome sfeer. 

Eigenlijk kan je zeggen dat als je een naambord voordeur hout uit gaat kiezen dat het niet uitmaakt wát je erop zet, zolang je het maar persoonlijk maakt. En het is natuurlijk belangrijk om een naambordje van hout te kiezen dat bij de voordeur past qua vorm en maat. 

Personaliseer jouw naambord voordeur hout

Een naambord voordeur hout kan je helemaal personaliseren zoals jij het graag wilt ophangen. Als je een exemplaar moet aanschaffen voor een kantoorgebouw dan kies je waarschijnlijk een ander model en lettertype dan als je voor een woonhuis een naambord gaat aanschaffen. Kijk goed naar wat voor uitstraling je wilt geven, want ondanks dat hout wordt geassocieerd met warmte hoeft het niet ouderwets te zijn. Hout kan ook met strakke vormen een moderne uitstraling hebben. Kies dan bijvoorbeeld voor strakke lijnen en een strak lettertype. 

Wil je met jouw naambord voordeur hout weel authentieke warme uitstraling hebben? Kies dan voor een sierlijk model met rondingen en een sierlijk lettertype. En vergeet ook niet naar de juiste maat te kijken. Naambordjes worden meestal aan één zijde van de voordeur geplaatst op de muur. Niet elke muur is even breed of heeft evenveel ruimte. Vaak hangt er nog ander sierwerk, zoals een lamp of decoratie. Het is dus goed om vooraf goed te meten en te kijken wat perfect past. Het kan helpen om met karton een mal te maken en deze ‘op te hangen’ om zo meer inzicht te krijgen. Welke keuze je ook maakt, er is geen goed of fout. Elk naambordje is persoonlijk en uniek.