Wat zet je in een tuinkamer?

Heb je onlangs een tuinkamer gekocht, of ben je van plan er eentje aan te schaffen in de toekomst? Dan vraag je je misschien af wat je het beste allemaal in je tuinkamer kunt zetten. Hoe richt je je tuinkamer op een praktische, maar tegelijkertijd gezellige manier in? We geven je graag wat tips in onderstaand artikel.

Zorg voor comfort

Comfort is altijd belangrijk, zo ook als het aankomt op het inrichten van je tuinkamer. Een tuinkamer kan fungeren als een soort tweede huis, dus het is dan wel van belang dat je je er ook daadwerkelijk thuis in voelt. Plaats dus niet alleen meubelen en spullen die praktisch zijn, maar zorg ook voor een loungeset met heerlijke kussens. Ook een tafel mag natuurlijk niet ontbreken, zodat je fijn in je tuinkamer kunt eten of zelfs werken.

Maak gebruik van groen

Groen is een kleur die veel kan doen voor de uitstraling van je tuinkamer. Plaats dus verschillende planten, voor wat extra sfeer. Je zult zien dat de ruimte daardoor direct gevuld wordt met warmte. Plant de planten in verschillende soorten potten en hang ze op in verschillende hoogtes, zodat je diepte en gezelligheid creëert. 

Plaats een vloerkleed

Een vloerkleed zorgt ervoor dat je tuinkamer huiselijk aanvoelt. Bovendien is het fijn om niet met je blote voeten over de koude vloer te hoeven lopen, zeker als het buiten wat kouder is in de herst- of wintermaanden. Vloerkleden zijn verkrijgbaar in verschillende soorten, maten en kleuren, dus kies vooral een vloerkleed voor jouw tuinkamer uit die bij de rest van je interieur past én waar jij blij van wordt. 

Tip: wil jij een tuinkamer kopen, of zelfs een tuinkamer met glazen schuifwanden? Neem dan ook eens een kijkje op de website van Metalura. Hier vind je verschillende opties en meer informatie over dit onderwerp.