Je eettafel aankleden

Veel mensen doen het alleen met kerst of met pasen, anderen doen het iets regelmatiger, het decoreren van hun eettafel. Naast de gewoonlijke decoratie die je op je eettafel hebt staan, is het bij een diner leuk om je tafel wat extra sfeer te geven door deze extra te decoreren. Hiervoor wordt mooi servies, een bijzondere tafelloper, bijpassend bestek, kaarsen en zelfs nog bloemen voor gebruikt. Hoe maak je nou een mooie tafelsetting voor bij een diner en hoe hou je de sfeer aan tafel ook wanneer er geen mensen aan je tafel zitten?

Decoratie voor je diner

Wanneer je gaat shoppen voor je tafelsetting, kom je waarschijnlijk al snel een kleur tegen die je wel bevalt. Kies je bijvoorbeeld een rode tafelloper, dan kun je een droogboeket kopen die bijvoorbeeld ook rood is, om het ton sur ton te maken, hier pas je dan je servies zelfs op aan. Of wil je een droogboeket kopen die een hele andere kleur heeft? Dan maak je er een eyecatcher van. Er is geen goed of fout, kijk naar wat bij jou past en waar jij het meest blij van wordt. Door je servies rustig te houden, valt de rest van de tafel meer op en is het wow-effect groter.

Alledaagse decoratie

Ben jij nou niet zo’n iemand die graag etentjes organiseert of die het gewoon belangrijk vindt dat je tafel er iedere dag mooi gestyled uitziet? Dan kun je kiezen voor een mooi bloemstuk op tafel als een stukje kunst, ga je dan voor echte-, droog- of kunstbloemen? Alles is mogelijk. Zet een aantal mooie kaarsen op een plateau en maak er een gezellig eiland van die je de hele dag sfeer geeft. Hou je eettafel voor de rest rustig, leg er niet teveel spullen op, anders lijkt de hele kamer een stuk rommeliger en dat wil je natuurlijk niet.