Espagnolet kopen: let op deze zaken

Moet je binnenkort op zoek gaan naar een espagnolet, maar heb je geen idee hoe je te werk moet gaan en waar je allemaal op moet letten? Let bij de aanschaf van een espagnolet altijd goed op de zaken die voorkomen in de onderstaande tekst.

Espagnolet kopen

Een espagnolet is niets meer dan een draairode die wordt gebruikt voor het van binnenuit afsluiten van dubbele deuren of ramen. Een draairode is gemakkelijk te bedienen door middel van een halfkruk, een hefboom, een speciale sleutel of een kruiskruk en is voorzien van een bovenstang en een onderstang. Er zijn verschillende exemplaren die variëren in soort, materiaal, toepassing en afwerking. Bij elk van deze keuzes komen andere kenmerken en eigenschappen kijken, maar ook het prijskaartje kan enorm verschillen afhankelijk van welk model je gaat kopen.

Kies de juiste espagnolet handgreep

Het is essentieel om de juiste handgreep te kiezen als je de aanschaf binnenkort aangaat. Je kunt een espagnoletsluiting namelijk door middel van een handvat bedienen, welke je helemaal zelf mag uitkiezen. Kies voor een stijlvol handvat die past bij je eigen interieurstijl en wensen. De mogelijkheden zijn vrijwel eindeloos, aangezien je kunt kiezen uit simpele, luxueuze, sierlijke, rechte versies en nog veel meer. Je kunt ook kiezen voor de aanschaf van design exemplaren die speciaal ontworpen zijn door populaire artiesten waardoor je een unieke en waardevolle ‘eye-catcher’ in huis haalt.

Let op de keurmerken van espagnoletten

Kies voor veilige versies die betrouwbaar zijn door te letten op de keurmerken. Let vooral op de aanwezigheid van een SKG-keurmerk, welke aangeeft in hoeverre de espagnolet inbraakvertragend werkt waardoor je van veiligheid verzekerd bent. Kies je voor een model zonder keurmerk, dan kies je niet voor een hoge inbraakvertraging en ga je voor het kopen en plaatsen van extra veilige sloten moeten zorgen.

Let op de kwaliteit

Kies bij de aanschaf altijd voor topkwaliteit. Je wilt immers een draairode in huis halen die er jarenlang mooi uit blijft zien en optimaal blijft functioneren, ook na verloop van tijd en intensief gebruik. Op deze manier kan je flink besparen op kosten die in de nabije toekomst komen kijken zoals de kosten voor het vervangingen en repareren indien noodzakelijk. Onthoud echter dat modellen van hoogwaardig kwaliteit iets meer geld kosten dan exemplaren van minder goed kwaliteit, maar je investeert wel in een hoge kostenbesparing en in een lange levensduur.

Vraag om advies van een expert

Neem contact op met een ervaren expert, bijvoorbeeld Mooi Deurbeslag, die je kan adviseren over het nemen van de meest geschikte keuzes, zeker als je het maken van een miskoop wilt voorkomen. Een expert kan je namelijk aangeven door middel van professionele ervaringen welke espagnolet het beste past bij je wensen, je situatie en je budget zodat je altijd de juiste keuzes maakt. Vergelijk echter altijd eerst meerdere experts door het opvragen van offertes en ze naast elkaar te plaatsen om na te gaan bij welke expert je profiteert van de deal met de beste kwaliteit tegen de meest betaalbaarste prijs.