Een hoekbank met een longchair of een ottoman?

De zoektocht naar een nieuwe bank brengt vele keuzes met zich mee. Wat voor soort bank, hoe groot, leer of stof, welk zitcomfort en welke kleur zijn allemaal vragen die voorbijkomen bij de zoektocht naar een nieuwe bank. Heb je ook ooit de optie gehoord: wilt u uw hoekbank met een longchair of een ottoman? Een optie die wellicht niet iedereen direct begrijpt als je een nieuwe bank staat uit te zoeken. En daarom leggen wij graag het verschil tussen een longchair en een ottoman voor je uit!

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe bank, is de kans aanwezig dat je bijvoorbeeld voor een hoekbank of een U-bank kiest. Deze bank zie je de laatste jaren namelijk meer en meer in woonkamers verschijnen. Je ziet bij hoekbanken verschillende relax- of loungegedeeltes, vaak een longchair óf een ottoman.

 

  Ottoman  

Longchair of ottoman

Een hoekbank is een bank met simpelweg een hoek erin. Een hoekbank is vaak een 3-zitter met een langer loungegedeelte waarop je heerlijk kunt liggen. De breedte kan hierin nog verschillen, hoe breder het gedeelte hoe sneller het een loungebank wordt genoemd in plaats van een hoekbank.

Binnen de categorie ‘hoekbanken’ zijn er nog diverse opstellingen. Zo krijg je namelijk de vraag of je een longchair of een ottoman wilt in je hoekbank óf U-bank.

Het verschil tussen deze optie zit hem vooral in het relaxgedeelte van de bank. Een longchair heeft geen extra zitplaats omdat het geen rugleuning heeft. Hierdoor is het relaxgedeelte echt bedoeld om op te liggen. Een longchair heeft ook twee armleuningen evenwijdig aan elkaar. Een relaxgedeelte met ottoman heeft wél een rugleuning aan de zijde. Daarom het ‘loungegedeelte’ ook gebruiken als zitplaats. Door de rugleuning heeft een ottoman ook maar één armleuning. Zie hieronder duidelijk het verschil op de hoekbank Gigi van Room108.

                                                                                 

        

     Longchair 

Wil je graag geholpen worden bij de keuzes voor een nieuwe bank? Dan helpen we de interieurstylisten van Whoon Oisterwijk je graag om samen met jou jouw ultieme droombank samen te stellen!