schuifwand van glas

Nieuwe voordeur nodig? Let op deze dingen

Het kiezen van een nieuwe voordeur is best wel een grote en belangrijke opdracht. Dit komt niet alleen doordat je voordeur het visitekaartje van je huis is, maar ook door kunststof voordeur prijs. Een deur is best een investering en daarom niet iets wat je elk jaar vervangt. Om deze reden is het ook belangrijk om in één keer een goede keuze te maken. Nou denk je misschien dat alle voordeuren hetzelfde zijn en alleen een ander kleurtje of ander handvat hebben, maar dit is verre van de waarheid. Kunststof voordeuren zijn in allerlei soorten verkrijgbaar zoals te zien op dhk.nl/. Dit heeft niet alleen invloed op het uiterlijk, maar ook op de functionaliteit.

Functionaliteit is het belangrijkste aspect van een deur

Er zijn veel verschillende voordeuren beschikbaar van verschillende materialen zoals kunststof, hout of aluminium. Een aluminium voordeur heeft een aantal voordelen en één van de grootste hiervan is het minimale onderhoud. Een houten voordeur bijvoorbeeld heeft aardig wat onderhoud nodig om weerbestendig te zijn en zijn uiterlijk te behouden. Een kunststof deur daarentegen heeft dit niet. Dit komt omdat deze bestand is tegen verschillende weersomstandigheden. Om deze reden gaat een kunststof voordeur ook veel langer mee dan bijvoorbeeld een houten voordeur. 

Om deze lange houdbaarheid te verlengen moet je er een kunststof kozijn bij nemen dat bij de deur hoort. Hierdoor blijft het kozijn ook in top conditie wat op zijn beurt de deur niet beschadigd. Als kers op de taart hebben de kunststof deuren een multi-kamer profiel en afdichtsysteem. Hierdoor leveren de deuren een uitstekende warmte-isolatie wat leidt tot energiebesparing.

De uitstraling mag niet achterblijven

Zoals eerder genoemd is de voordeur het visitekaartje van je huis. Een kunststof voordeur is naast zijn functionaliteit ook perfect door zijn eigentijdse uitstraling. Omdat deze deuren lang meegaan wil je natuurlijk wel een mooie moderne deur hebben die in stijl zal blijven. Dit kan je krijgen met een kunststof voordeur. Om de perfecte voordeur te krijgen die niet alleen past bij het uiterlijk van je huis maar ook bij je interieur kan je deze helemaal personaliseren en op maat laten maken. Dit houdt dus ook in dat de deuren in elk formaat gemaakt kunnen worden, afhankelijk van wat past in jouw huis.