meetrapport

NEN 2580 meetrapport: wat is het en wat zijn de voordelen?

meetrapportAls men het heeft over een NEN 2580 meetrapport dan gaat het om een rapport dat inzicht geeft op de inhoud en vloeroppervlakte van een gebouw of ruimte. Doordat de inhoud en vloeroppervlakte volgens NEN normen zijn opgesteld, beschik je over de exacte afmetingen. Je doet er slim aan om voorafgaand aan een koop- of huurtransactie zo’n NEN meetrapport aan te vragen. Wordt er een NEN 2580 meetrapport vooraf opgesteld, dan voorkomt dat achteraf discussies.

Hoe kun je een NEN 2580 meetrapport aanvragen?

Een NEN 2580 meetrapport is helemaal niet moeilijk om aan te vragen. Het kan bij verschillende bedrijven via e-mail, telefoon of website. Het rapport kan op twee manieren worden opgesteld. Dan gaat het om opname van de bouwtekeningen, dit is de meetstaat type B of opname van het gebouw op locatie, dit is de meetstaat type A. Bij meetstaat type A wordt er een afspraak ingepland met de NEN specialisten voor het inspecteren van het gebouw. Na het inspecteren van het gebouw wordt het rapport gemaakt en wordt het rapport meestal binnen een week naar je toegestuurd.

Je hebt een NEN 2580 meetrapport nodig voor de verkoop of verhuur van je huis

Naast de staat van het gebouw, wordt de prijs voor het grootste gedeelte bepaald door het aantal vierkante meters. Dit is dan ook de reden waarom er tegenwoordig een NEN 2580 bestaat in Nederland. Het is ontzettend belangrijk dat het aantal vierkante meters van een gebouw klopt. Door gebruik te maken van NEN 2580 worden alle gebouwen op dezelfde wijze ingemeten. Het verschil in vierkante meters vervaagt als de meting door diverse partijen wordt gedaan. Ook wordt er regelmatig aan NEN 2580 meetrapport aangevraagd als de eigenaar van een gebouw inzicht wil krijgen hoeveel vierkante meters een huurder toegewezen is. Met deze informatie kan de verhuurder een huurprijs opstellen die gerechtvaardigd wordt door het aantal vierkante meters.

Bij een NEN 2580 meting moeten de ruimtes toegankelijk zijn

Is de ruimte voor een NEN 2580 meting niet toegankelijk voor de NEN specialist, dan kan er geen meting worden uitgevoerd. Er zal dan een nieuwe afspraak moeten worden gemaakt. Om te voorkomen dat dit gebeurt zal het betreffende bedrijf aangeven dat alle ruimtes toegankelijk moeten zijn. Heb je interesse om een NEN 2580 meting uit te laten voeren voor je pand, bezoek dan eens NENmetingen.nl en bekijk alle mogelijkheden.