3 verftips op een rij!

Nu we allemaal toch thuiszitten en extra tijd over hebben is het voor veel mensen dé kans om het huis op te knappen. En dus ook de muur maar weer een vers likje verf te geven. Het klinkt allemaal makkelijk. Je koopt een pot verf en je gaat verven. Toch is het soms moeilijker dan je van tevoren denkt. Wij geven je tips voor het beste verf resultaat!

Verf overdag

Het klinkt voor velen misschien logisch, maar je krijgt het mooiste resultaat als je overdag de verfroller erbij pakt. In het licht kan je namelijk oneffenheden beter zien. Dit geld het meeste voor lichte kleuren. Soms is het verleidelijk om nog net even in de avond door te gaan, maar meestal krijg je hier de volgende dag spijt van. Mocht je dit toch willen doen, huur dan een goede bouwlamp, zodat je ook met weinig licht door kan verven.

Gebruik genoeg verf

Vaak wordt er gedacht dat het goed gebruiken van een roller inhoudt dat je zo weinig mogelijk verf erop smeert. Dit is meestal omdat men denkt dat je anders druipers op de muur krijgt. Het tegendeel is waar. Maar hoe zie je nou of je teveel verf gebruikt of te weinig? Het is eigenlijk heel simpel. De roller moet nog verf afgeven als je hem uitrolt in de rolbak. Gaat de roller glijden? Dan zit er teveel verf aan.

Houdt de tempo erin

Last but not least is het belangrijk dat je lekker doorwerkt tijdens het verven. Dit is namelijk noodzakelijk voor een strak resultaat zonder banen. Wacht je te lang met de volgende baan, dan is de aangrenzende baan al droog en krijg je strepen op de muur.

Nog op zoek naar de beste verf? Wij zijn fan van Sikkens Rubbol XD Semi Gloss en Rubbol BL Reziso Semi Gloss.