Welk type dock levellers zijn er?

Net zoals er heel veel verschillende auto’s, bussen en vrachtwagens zijn, zijn er ook verschillende soorten dock levellers op de markt. Elk soort vrachtwagen heeft weer een ander soort dock leveller die erbij past. Het is dus erg makkelijk om de weg kwijt te raken in het doolhof van de wereld van de dock levellers. In dit artikel worden de verschillende soorten dock levellers op een rijtje gezet. Kijk op Loading-system.com voor een uitgebreider overzicht.

De dock leveller

Sommige lezers zullen zich wel afvragen wat een dock leveller is. Een dock leveller wordt in de praktijk veelvuldig ingezet om het hoogteverschil te overbruggen tussen het voertuig en het laadperron. Zodoende kunnen goederen op een snelle manier worden in-en uitgeladen zonder dat er dingen kapot gaan. Je kunt je voorstellen dat het erg afhangt van het type vrachtwagen wat voor dock leveller je moet aanschaffen.

Soorten en maten

Er zijn dan ook verschillende soorten en maten in de wereld van de dock levellers, net zoals er ontzettend veel soorten vrachtwagens en laadperrons zijn. Het hangt dus af van het type vrachtwagen welk type dock leveller je nodig hebt. Allereerst bestaan er dock levellers met een klep die je uit kunt klappen. Dit is de standaard dock leveller. Daarnaast bestaan er modellen met een klep die je dient uit te schuiven. Dit is handig als je meer bereik wilt hebben. Het derde gangbare model is de combi dock leveller. Dit type is te gebruiken bij bussen en trailers. Bovendien is het mogelijk een handbediende dock leveller aan te schaffen. Dit is erg ouderwets, maar het model wordt nog steeds gebruikt.

Duurzaamheid staat hoog in het vaandel

Dock levellers zijn erg duurzaam om te gebruiken. Dit komt door het hydraulisch systeem, dat een erg lage werkdruk heeft. Dit is dus erg fijn als je duurzaamheid belangrijk vindt. Nu je een korte inleiding hebt gehad in de wereld van de dock levellers, ben je klaar om de dock leveller te bestellen die past bij jouw distributiecentrum, vrachtwagen of bus. Kijk op Loading-systems.com voor dock levellers op maat voor jouw distributiecent