kast kopen

Zo kun jij je woonkamer strak inrichten

Op zoek naar een strakke inrichting van je woonkamer? Dan ben je zeker niet de enige. Een strakke woonkamer heeft allerlei voordelen. Deze stijl heeft echt een positieve invloed op je welbevinden. Doordat je wat meer rust in huis hebt, krijg je vanzelf ook meer rust in je hoofd. Ga je een kast kopen en moet deze bij je inrichting passen, dan is dat zeker mogelijk, want er zijn veel strakke modellen verkrijgbaar. 

kast kopen

Kies voor mooie lijnen

Een strakke inrichting heeft voordelen, maar je wilt natuurlijk niet dat het saai en ongezellig wordt in huis. Zeker niet in een woonkamer. Zorg daarom allereerst voor mooie strakke lijnen. De muren en de vloer vormen de basis. Kies voor muren die strak in de verf zitten. Ga je een kast kopen of heb je andere meubels nodig, neem dan ook strakke en rechte hoeken. Een ovale tafel is niet echt mooi in een strakke woonkamer. 

Ga voor contrasten

Natuurlijk mag je woonkamer ook iets spannends hebben. Je wilt tenslotte niet dat je snel bent uitgekeken op je inrichting. Werk daarom met contrasten. Deze zorgen er ook meteen voor dat de strakke lijnen die je aanbracht nog beter tot hun recht komen. Er zijn allerlei opties mogelijk. Mooi is de contrast tussen zwart en wit. Neem bijvoorbeeld witte meubels en dan zwarte deuren. Of kies voor een contrast in de kleuren van jouw persoonlijke voorkeur. 

Houd het functioneel

Ga je voor strak, dan neem je niet al te veel meubels. En ook kies je dan niet voor een overdaad aan accessoires. Functionaliteit is wel belangrijk. Heb je nu al een bepaalde inrichting en wil je deze strakker maken, kijk dan eens kritisch naar je meubels. Zitten er ook stukken tussen die eigenlijk overbodig zijn? Ze staan er gewoon, maar gebruik je ze wel? En hoe gaat je woonkamer eruit zien als je ze weghaalt? Hoe meer je weghaalt, hoe rustgevender de ruimte zal worden.