Wat zijn de voordelen van eiken eettafels?

Als je op zoek gaat naar een nieuwe eettafel dan kan de keuze best lastig zijn. Want wat past er in je interieur aan type tafel? Welke eigenschappen vind je fijn? En vooral wat is praktisch voor jouw gezin de beste keuze. Als je kijkt bij de eiken eettafels is de kans groot dat je direct verkocht bent. Toch is het belangrijk om met een aantal dingen rekening te houden en te weten dat je een natuurproduct in huis haalt. Dat betekent dat het materiaal leeft en dus kan veranderen in kleur en de vormgeving van het materiaal. 

Eiken eettafels zijn verkrijgbaar voor elke woonstijl

Ongeacht je woonstijl, eiken eettafels passen altijd. Hoe kan dat? Dat komt omdat het houtsoort eiken in alle kleuren en vormen kan worden geleverd. Het is een materiaal dat sfeerbepalend is maar ook super duurzaam. Zo kan je eettafels aanschaffen in verschillende tinten zodat hij bij elk interieur past. Daarnaast brengt eiken in je huis direct een warme sfeer in je kamer en je kan het materiaal eenvoudig combineren. Zo kan je er bijvoorbeeld een metalen onderstel onder laten zetten om bijvoorbeeld een industriële look te creëren. 

Een ander groot voordeel is dat het materiaal eenvoudig te bewerken is en je dus er gemakkelijk een eettafel van kan maken. Maar ook de eettafel eenvoudig kan aanpassen naar je wensen. Zo kan je er unieke onderstellen onder laten zetten of juist kiezen voor het lakken van de tafel voor een andere look. 

Kies voor duurzaamheid en stevigheid

Een eiken tafel is zowel duurzaam als stevig en dat heeft elk huishouden nodig toch? Eikenhout slijt eigenlijk niet en gaat daardoor met gemak 50 jaar mee. Een groot voordeel daarnaast is dat je dit materiaal eenvoudig kan lakken en daarmee met dezelfde tafel toch een andere sfeer kan creëren. Eikenhout heeft ten opzichte van andere houtsoorten, zoals mango, meer tijd nodig om in dikte te groeien en is daardoor ook steviger en sterker. Dat maakt eiken eettafels ook zwaarder maar dus ook steviger en duurzamer. 

Wel moet je er rekening mee houden dat het een investering is. Vanwege de vele voordelen en zijn zwaarte, maar ook het feit dat het een houtsoort is die langzaam groeit, is een eiken eettafel duurder in aanschaf. Eigenlijk moet je het zien als een investering, want hij gaat ook weer langer mee dan tafels van andere materialen. Dus eigenlijk is het een win-win situatie. 

Kies ook eens naar een eiken salontafel

Als je gaat kijken voor eiken eettafels, dan is het ook aan te raden om te kijken naar een eiken salontafel. Op die manier creëer je in je woning en kamer meer één geheel. En zoals gezegd brengt eiken nou eenmaal warmte en sfeer in je woning en die kan je dan doortrekken van de eethoek naar de zithoek. Beide tafels hebben namelijk weinig onderhoud nodig en kan je snel met een vochtig doekje afnemen. Hoe fijn is dat in de drukke maatschappij van tegenwoordig?