Interieurtips voor in 2022

Door stylisten en trendwatchers zijn de belangrijkste interieurtrends van 2022 uitgelicht. Wat gaan we allemaal zien dit jaar? Er komen in ieder geval veel nieuwe vormen en frisse kleuren. Enkele interieurtips voor dit jaar.

Retro gecombineerd met modern

In 2022 komt de retro trend weer helemaal terug. Je gaat veel vrolijke patronen, ronde vormen en warme kleuren zien. Bijna iedereen denkt dan gelijk terug aan fijne herinneringen uit de jeugd. De herinneringen aan banken met bloemenprint, behang met patronen en schrootjes op de muur. Deze gedachten aan vroeger zorgen ervoor dat retro één van de trends van 2022 is. Het wordt geassocieerd met gezellig en knus.

In 2022 geven we de retrolook wel een moderne draai door andere kleuren te gebruiken. Vroeger was vooral de kleur oranje erg aanwezig. Nu prefereren we een wat minder felle terra kleur. De typerende retro materialen als rotan en kurk komen ook weer terug. En in plaats van de schrootjes aan de muur kiezen we nu liever voor iets modernere latjes.

Liever duurzaam

Als er iets duidelijk geworden is in de pandemie periode dan is het wel dat we beter voor de aarde en voor onszelf willen zorgen. De meeste mensen kiezen voor gezonder en duurzamer voedsel. We kopen minder snel nieuwe kleding. En rijden doen we liever elektrisch. Er wordt zoveel mogelijk gekozen voor manieren om het niet alleen beter te doen voor onszelf, maar ook voor volgende generaties.

Dit gaan we ook terugzien in de interieurtrends. Er worden materialen ontwikkeld voor het duurzamer maken van meubels. Een voorbeeld hiervan is myceliumleer. Dit wordt gemaakt van paddenstoelen. Wil je liever hout? Denk dan aan mangohout. Dit is een duurzame houtsoort, omdat het een bijproduct is van de fruitteelt. Een volgroeide mangoboom geeft bijna geen vruchten meer. De boom kan dan perfect voor het hout gebruikt worden.

Ook voor keukens en badkamers kiezen we graag voor duurzamer. Solid surface is in 2022 het materiaal voor interieurbouwers. Producten die van solid surface gemaakt zijn, zijn beter voor het milieu. De levensduur is langer, omdat de producten slijtvast en vochtbestendig zijn. Ook de productie van solid surface heeft een lage ecologische voetafdruk.