bloemen

Hoe moet je jouw boeket met bloemen schikken?

Het kopen van een boeket is heel eenvoudig, maar hoe moet je nu eigenlijk de bloemen schikken? Want als je de bloemen uit pakt kan het zijn dat ze net niet lekker meer vallen of dat ze toch in je vaas niet zo mooi eruitzien. Ook kan je natuurlijk je eigen boeket samen willen stellen. Hoe dan ook is het fijn om te weten hoe je je boeket het beste kan schikken zodat hij altijd perfect in je vaas staat. 

Kies altijd de juiste vaas bij je boeket 

Een vaas kopen is niet zo lastig, maar met de juiste vaas werken bij je boeket is wel belangrijk. Het type boeket en hoe je hem moet schikken staat los van een goede vaas. Het is namelijk belangrijk dat je je boeket mooi laat uit komen en dan is bijvoorbeeld de lengte van de vaas een belangrijk onderdeel van. Je kan gaan voor vazen in verschillende kleuren, maar ook voor een transparant model. Kies je voor een veldboeket? Dan is een transparante vaas eigenlijk altijd een goede keuze, juist omdat je dan de groene stengels nog mooi kan zien en die geven weer kleur af. Zie je de stelen liever niet? Ga dan voor een donkere vaas of een beschilderd exemplaar. 

Ga je een boeket kopen? Kies dan voor een verdeler

Als je een boeket gaat kopen kan je ervoor kiezen om een verdeler aan te schaffen voor in de vaas. Het kan namelijk zo zijn dat je boeket bloemen net te klein is voor een vaas, maar dat je geen ander exemplaar hebt of juist die vaas wilt gebruiken. Ook kan je met een verdeler eenvoudig het boeket opnieuw schikken als er een aantal uitgebloeide exemplaren tussen zitten. Je kan tussentijds dan je boeket nog een keer aanpassen en er langer van genieten. 

Algemene tips om je bloemen te schikken

Als je een boeket koopt dan is het eigenlijk altijd een verhaal dat je wilt vertellen. Een belangrijk onderdeel daarvan is de temperatuur, maar ook het jaargetijden waarin je het boeket aanschaft. Schik altijd je bloemen van binnen naar buiten en werk met één bloem in het midden als centraal punt. Zorg ervoor dat de stelen ver genoeg uitsteken zodat ze ook daadwerkelijk in het water staan en kort ze aan het einde in tot één gelijke hoogte. 

Zorg ervoor dat je in een boeket met bloemen altijd een groentint gebruikt om ervoor te zorgen dat ze er fleurig, maar ook natuurlijk uit zien. Dit kan je doen door te gaan voor een sierblad of bladeren, maar je kan ook gaan voor een bloem met groene bladeren. Het is nét dat extra tintje. Vertel daarnaast een verhaal met je boeket door bepaalden samen te voegen en de kleuren op elkaar af te stemmen. Als je ze gaat schikken is het belangrijk dat ze elkaar aanvullen en niet volledig overlappen. Ga dus voor verschillende formaten en zorg dat ze goed bij elkaar aansluiten en allemaal een eigen plekje krijgen in het boeket.